Zelf handjes maken van fimo klei met foto's slot

Bijdrage van Marika Spijkers

Dit is het vervolg op zelf handjes maken van fimoklei stap voor stap.

Voor deel 1 klik hier

Voor slot klik hier

Voor Basis technieken boetseren met kunststofklei klik hier

 

 

 

 

 

 

 


Breng een plakje fimo aan een stukje onder de nagel van de duim. Wrijf de naden voorzichtig uit met een mirette (foto 33). Teken nu in deze 'knokkel' lijntjes met een mini-mirette of ander gereedschap (foto 34).

 

 

 

 


Doe dit ook met de andere knokkels op de vingers (foto 35). Gebruik een boetseerspatel om de knokkels op de hand nog wat meer vorm te geven en teken hier ook weer wat lijnen in, kijk goed naar je eigen handen (foto 36).

 

 

 

 


Leg een klein plakje fimo op de pols zoals op foto 37, wrijf de naden netjes weg (foto 38), deze knokkel niet te dik maken want dat maakt het onnatuurlijk.

Buig de vingers in de juiste stand. Snijdt het polsje af op ongeveer 2 cm. Maak een gaatje met een cocktailprikker, draai dit een paar keer rond zodat het gaatje ruim genoeg is om straks aan het frame te passen. Het handje is nu klaar om gebakken te worden (foto 39).

 

 

 

 


Ik heb een standaardje gemaakt voor in de oven (foto 40). Een plankje met 2 flinke spijkers erdoor. Daar kun je de handen op plaatsen zodat je geen last hebt van afdrukken van de ovenplaat. Verwarm de oven voor op 100-130 graden en bak de handen ongeveer 20 minuten. Laat de handen afkoelen in de oven voordat je ze eruit haalt. Op foto 41 is de hand gebakken.

 

 

 

 


Je kunt de handen wat warmer van tint maken door ze in te wrijven met wat make-up poeder, dit doe ik meestal bij elfenhandjes. Voor de hand van dit lesje heb ik donkerbruine patina gebruikt (op terpentine basis). Je brengt dit aan met een penseel over de gehele hand (foto 42). Daarna pak je een niet pluizend doekje en wrijf je de patina goed uit (foto 43). Er blijft uiteindelijk maar een dun laagje over, in de groeven en lijntjes blijft wat meer kleur zitten wat een leuk effect geeft.

Laat de patina goed drogen, zeker enkele uren. Het wordt dan mooi mat van kleur (foto 44). Nu ga je de nagels schilderen. Je kunt hier acrylverf voor gebruiken. Zelf meng ik dit het liefst met een beetje acrylverf 'extender' waardoor de verf transparant wordt en minder snel opdroogt.

Je kunt met een heel dun penseeltje eventueel ook de halve maantjes en nagelrandjes erop schilderen (foto 45).

 

Laat de verf goed drogen, lak de nagels daarna af met Fimo glanslak en dan zijn ze de handen klaar.

Met dank aan Marika Spijkers

Kijk voor maken hoofdje van klei hier

 

 

 

Reacties

Hallo, ik heb uw stapjes bekeken van het maken van de handen, wat fijn dat u dit stap voor stap heeft beschreven.
Nu heb ik een vraagje stap 17 tot en met 32, de nagels, heeft u die misschien ook nog?
of heb ik niet goed gekeken?
Mvg jirina

Beste Jirina,

De stappen 17 tot en met 32 (19 t/m 36) gaan over het hoofdje en is ook op deze site beschreven. Ik heb de url hier aangegeven!
Er is verder geen info over de nagels!

gr. Hobby

Ik zie deze berichtjes nu pas, wil toch nog even zeggen dat het lesje 'handen maken' uit 3 delen bestaat en op deze site nu het tweede deel ontbreekt. Zoals Jirina al aangeeft stap 17 t/m 32 ontbreek. Hier vind je het tweede deel van het handen maken op mijn site. http://members.home.nl/fantasiefiguren/handen2.htm

Groetjes, Marika

Hallo Marika,

Ik heb het gezien en deel twee toegevoegd!

Groetjes Hobby

Mensen ik heb een vraagje betreft zelfhard wordende klei! IK heb een raamwerk gemaakt van gaas, daaromheen folie, afplakband en ben toen met klei begonnen. De volgende dag, was alles gebarsten. Wie heeft een antwoord hierop.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c9557d
Onthoud mijn gegevens!