Laatst uitgegeven postzegels van 2007

 Postzegels met bloemenzaad.
Het nieuwe velletje van Nederland met tien postzegels is een waar kunstwerk geworden. Het cadeau moet u letterlijk opvatten, want op elke postzegel is een zaadje geplakt. Wanneer het beschermlaagje van de zaadjes wordt verwijderd, de zaadjes los in de grond worden gestopt en de kiempjes geregeld water krijgen, ontstaat volgens TNT Post de grootste kans op een mooi bloeiend plantje. Nog nooit eerder werd een dergelijke postzegel uitgegeven.
Bloemzaad
Op iedere postzegel is een zadenmix met verschillende soorten bloemzaden aangebracht. De zadenmix is samengesteld uit zaden van anjers, petunia's, vlasleeuwenbekjes, leeuwenbekjes en lobelia's.

Ontwerp
De tien postzegels en het velletje zijn ontworpen door Martin van Vreden. Het idee om zaadjes toe te voegen aan de postzegels bestond al.

  

Het was zijn opdracht om de zaadjes deel uit te laten maken van het ontwerp. Hij loste dit ontwerpprobleem op door de positie van de zaadjes te laten samenvallen met het snijpunt van de kruisende teksten van de belettering. Hierdoor wordt de kijker automatisch naar het bijzondere cadeau getrokken. Voor deze postzegels werd door typograaf Maarten Evenhuis een nieuw lettertype ontworpen: "Seeds tilted".
Voor meer info zie Filahome

 

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6ade14
Onthoud mijn gegevens!