Keukenhof 2010 in het teken van Rusland

 LISSE -- ‘From Russia with love' is het uitdagende thema van Keukenhof 2010. Daarmee appelleert de internationale bloemententoonstelling in Lisse niet direct aan een grote groep bezoekers, maar meer aan een land dat, volgens algemeen directeur Piet de Vries "reusachtig, prachtig en mysterieus is" een bijzondere staat met een bijzonder verleden. Met name die aspecten willen wij in onze expositie tot uitdrukking brengen.

Russische landschappen, Russische inspiratietuin, specifieke Russische dieren in de kinderweide en de onvermijdelijke datsja en matroesjka zullen niet ontbreken. Vanzelfsprekend zal één van de inspiratietuinen op Rusland zijn geënt. Pièce de résistance wordt een omvangrijk mozaïek van de beroemde Sint Basilius kathedraal in Moskou."


Keukenhof organiseert al een aantal jaren evenementen rondom een thema. Zo stond China en met name Beijing centraal in het Olympische jaar 2008 en werd vorig jaar gekozen voor het thema ‘USA , New Amsterdam - New York, 400 jaar' om de aandacht te vestigen op het feit, dat Henry Hudson vier eeuwen geleden de naar hem genoemde rivier opvoer en daarmee de basis legde voor wat nu New York is. Ook de herdenking van de geboortedagen van Rembrandt van Rijn en de Zweedse bioloog Carolus Linnaeus inspireerden Keukenhof.


Keukenhof heeft de zestigste editie vorig jaar afgesloten met een record aantal bezoekers. De wereldwijde recessie had misschien alleen invloed op de herkomst van de bezoekers. Volgens De Vries kwamen er meer Nederlanders, Belgen en Duitsers en opmerkelijk veel Fransen en Chinezen. Aan de andere kant was de belangstelling uit Engeland en de Verenigde Staten beduidend minder.
Keukenhof 2010 zal officieel worden geopend op 18 maart en vervolgens voor het publiek toegankelijk zijn tot en met 16 mei.

Voor meer info zie Keukenhof!

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0a8322
Onthoud mijn gegevens!