Hobby, Tips voor het aanleggen van uw tuin

 Misschien heeft u zich ingeschreven voor de nieuwsbrief omdat een tuin heeft die (opnieuw) ontworpen en aangelegd moet worden.
Stelt u zichzelf eens deze vraag: hoeveel is mijn tuin waard? Hoeveel tijd en geld wilt u kwijt zijn aan een tuinontwerp en het realiseren daarvan?
Waarschijnlijk zo min mogelijk...en dat kan ik heel goed begrijpen.

Laten we even alle kosten die u kunt verwachten op een rijtje zetten:

     
Voor                                                Na 

Als u een tuinontwerper aan het werk zet bent u minstens 350 euro kwijt.
Een architect vraag afhankelijk van het aantal m2 dat u bezit zo 2500 euro voor een ontwerp.
Maar dan praten we natuurlijk nog niet over het realiseren van uw tuin.

     
Voor                                                Na

Gemiddelde materiaal kosten:

Straatwerk                  500 t/m 1500 euro
Cunetzand                     35 t/m 85 euro
Borderranden (steen)  350 t/m 880 euro
Schutting/afrastering 570 t/m 1700 euro
Compost                        45 t/m 135 euro
Planten                          650 t/m 1850 euro
Vijver                            300 t/m 750 euro
Gazon (zaaien)               80 t/m 230 euro

De prijzen zijn ontleend aan mijn facturen, dit is wat men gemiddeld betaald voor de materiaal kosten. Als u dan een hovenier inschakelt omdat u bepaalde werkzaamheden niet kunt (bijv het straatwerk) dan moet u rekenen op een uurtarief van 30 t/m 38 euro. Dat betekent dus dat een tuintje van een aantal m2 al zo even 5500 > euro kan kosten en ik spreek uit ervaring.

        
Voor                                                Na

Nu dan, u komt er niet onderuit, als u een mooie tuin wilt zult u moeten investeren zo simpel ligt dat nou eenmaal. Maar als u dan toch moet investeren dan wilt u dat het ook goed gebeurt. Waar voor uw geld en tijd noem ik dat.
Daarom is het ook zo belangrijk om eerst een goed plan te hebben.

Laten we eens even kijken waar u zoal op kunt besparen.

U kunt zelf een tuinontwerp maken, dat scheelt niet alleen geld, maar alleen u weet wat U mooi vindt. Als ik u 10 prachtige tuinen laat zien die ik mooi vind, dan zult u daarvan waarschijnlijk maar 1 tuin echt mooi vinden.

Als u eenmaal een tuinontwerp heeft en weet wat er moet gebeuren, kunt u zelf een heleboel dingen doen. De tuin opschonen dat is alles eruit halen wat niet in de nieuwe tuin hoeft te komen. Daarna kunt u op de plekken waar straatwerk komt alles uitgraven en vullen met cunetzand. De borders kunt u aan de hand van uw eigen tekening uitzetten, het plaatsen van borderranden is niet zo heel erg moeilijk. Het gazon kunt u vlak maken en ontdoen van al het vuil dat er ligt en inzaaien. Schuttingen en vijvers kunt u misschien met vrienden of familieleden aanleggen, dan heeft u nog een leuk dagje samen ook!

        
Voor                                                Na

Het straatwerk kunt u het beste door een vakman laten doen, dat kost 1x geld en daarna heeft u er jarenlang plezier van. Dus doe uzelf een lol ga niet zelf straten als u dat nog nooit gedaan heeft.

Als dit alles niet mogelijk is omdat u bijvoorbeeld gehandicapt bent of moeilijk ter been kunt u een advertentie in de krant zetten. In deze advertentie bent u op zoek naar een jongeman die een hoveniersopleiding of dergelijke volgt. Zij kunnen de bovenstaande klussen heel goed voor u opknappen en dat kost meestal iets van 10 tot 15 euro per uur. Laat alsnog het straatwerk en de 'moeilijke' klussen over aan een vakman ook al zeggen de jonge spruiten dat zij het wel kunnen.

Een nieuwe tuin begint op papier, u bespaart uzelf veel ellende als u een goed plan heeft en weet wat u doet. Om dit alles in de goede banen te laten lopen kan ik u Succesvol Tuinontwerpen van harte aanraden.

Het realiseren van uw tuin gaat namelijk stukken gemakkelijker als u weet waar u rekening mee moet houden. In Succesvol Tuiontwerpen leg ik u alles van A tot Z uit. De vele inspirerende ideeën voor in de tuin, de 20-kant-en-klare beplantingsplannen plus een handig programma waarmee u een tuinontwerp kunt maken, zorgen ervoor dat u de juiste stappen zet naar de tuin van uw dromen.

Voor meer info zie Succesvol Tuinontwerpen.

 

 

 

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e74d9e
Onthoud mijn gegevens!