De Japanse tuin van Clingendael, mooi park in den Haag.

 Voor de nodige tuininspiratie en rustig te wandelen in een mooi park, dan moet u beslist eens naar den Haag trekken om daar het park van Clingendael te bezoeken.

Het park van Clingendael heeft nu twee bijzondere elementen, dat zijn het Sterrenbos en de Japanse tuin.

Het dichte Sterrenbos, dat naast de Japanse tuin ligt, heeft een onderbegroeiing van schitterende geurende rododendrons. U kunt er een heerlijke wandeling maken en genieten van de vele verschillende soorten ganzen die net als u van het voorjaar genieten. De karpers in de vijver beginnen weer naar boven te komen en zijn ook, als u er oog voor heeft, een lust om te zien....

 


Zo zie ik het graag!

De Japanse tuin werd rond 1900 aangelegd met hulp van o.m. de Japanse Ambassade. Dit gebeurde op initiatief van Marguerite van Brienen, nadat ze kort voor 1900 een reis had gemaakt naar Japan. Voor een foto impressie klik hier 

In het park is een restaurant waar u heerlijk in de zon kunt zitten (als die schijnt) en toen wij er waren was er heerlijke appeltaart bij een lekker kopje koffie.

De Japanse Tuin is vanwege zijn kwetsbaarheid jaarlijks slechts een korte periode geopend. In 2008 is de tuin open vanaf 30 april t/m 8 juni. In die tijd is de tuin dagelijks vrij toegankelijk van 09.00 tot 20.00 uur.

Voor gebruikers met een rolstoel is de tuin beperkt toegankelijk via een aparte ingang.

Clingendael is bereikbaar met de buslijnen 18 en 23 en met de auto via de Van Alkemadelaan en de Wassenaarseweg. De hoofdingang is aan de Wassenaarseweg.

Het parkeren van auto's is binnen het landgoed Clingendael niet toegestaan.

Honden zijn niet toegestaan.

Bij de entree van de tuin ligt een gratis folder.

Direct naast de Japanse Tuin is een theeschenkerij gevestigd. Voor openingstijden belt u 070-3245380.

Voor meer info zie Gemeente Den Haag

 

Kijk voor meer Tuinen en Parken op Senioren Blogse

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ff9d1a
Onthoud mijn gegevens!