Skiken een nieuwe sport voor jong tot oud.

 Skiken is een combinatie van skaten (de langlauftechniek) en Biken (vanwege de luchtbanden en de sensationele remtechniek).
Met de skike kun je op alle verharde en bijna alle onverharde wegen skaten (dus skiken!). Bovendien is skiken veilig door het unieke en bijzonder effectieve remsysteem.

De lange wielstand en de unieke remmen maken de skike veilig.

Wie kan skiken?

In principe kan iedereen het skiken leren. Skiken kan van jong tot oud. Het is een extreem gezonde sport omdat het hele lichaam wordt gebruikt om te Skiken. Skiken is een "total-body-workout" en kan overal worden gedaan.

Skiken kan snel worden aangeleerd bij een Skikepoint of een Skike trainer.

Lees verder...

Nordic Walking een nieuwe mannier om af te vallen en nog leuk ook!

 Nordic Walking is een intensieve manier van wandelen met wandelpoles waarbij flink wat energie verbruikt wordt om zo op een sportieve, plezierige en veilige manier de gezondheid en de vitaliteit van de deelnemer te bevorderen.

Het is ontstaan in Finland vanuit de langlaufsport. Tijdens de zomer-maanden, bij gebrek aan sneeuw,maakten de Finse crosscountryskiërs gebruik van deze vorm van training om in optimale conditie te kunnen blijven. Nordic Walking is een goede vervanger voor het hardlopen (trimmen, joggen). Vooral wanneer dit niet (meer) gaat vanwege de te zware inspanning of de te grote schokbelasting voor de gewrichten.

Lees verder...

Duiken een geweldige hobby!

 Heb jij ook altijd zo gefascineerd gekeken naar de televisiebeelden van het diverse onderwaterleven allerlei exotische plaatsen waar wordt gedoken? Heb jij je ook wel eens afgevraagd of dat ook voor jou, hier in Nederland weggelegd zou zijn? Dat kan!

Ook in Nederland kun je schitterende duiken maken, bijvoorbeeld in Zeeland, maar ook in allerlei zoetwaterplassen. Zo kun je relatief dicht bij huis kennis maken met een boeiende onderwaterwereld!

Voorwaarde om te kunnen duiken is natuurlijk wel dat je kunt zwemmen en dat je gezond bent. Om actief in de club te zijn, dien je in het bezit te zijn van een medische keuring. Kijk op de site van Piepke voor meer info.

Piepke is zelf een NOB-duikclub en geven via het NOB-systeem opleiding en training aan hun clubleden. De NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) is de overkoepelende organisatie van duikverenigend in Nederland. Meer informatie over de NOB is te vinden op hun website.

Lees verder...

Iedereen mag schieten op de open dag van St. Joris in Dorst

 door Peter van Bergen

Dinsdag 21 augustus 2007 - Vroeger pal achter het café, maar nu landelijk verscholen aan de spoorlijn Breda-Tilburg schiet St. Joris op de wip. St.Joris combineert langs voortsnellende intercity's comfort met rake treffers.

Corné en Imelda Wirken kunnen allebei goed overweg met het flobertgeweer. foto René Schotanus/het fotoburo

Op zaterdag 8 september houdt de schietclub op locatie In Den D'Raak vanaf twaalf uur open dag. Niet de plaatselijke crimineel, maar wel de man of vrouw van onbesproken gedrag krijgt het flobertgeweer in de hand gedrukt. St. Joris schiet al vanaf 1872 en werd in 1920 koninklijk erkend door toenmalig vorstin Wilhelmina. Het bewijs hangt in een riante kantine, inclusief de majesteitelijke pennenstreek en de handtekening van J. Donner, toen ook minister van Justitie. Een ruim gevulde prijzenkast geeft aan, dat St. Joris landelijk presteert. In 1990, 2000 en 2002 werd een viertal van de club Nederlands kampioen, scorend vanuit de vrije hand.

Lees verder...