Schilderen met acrylverf kunt u ook zelf doen

 Schilderen is een kwestie van vaak doen en experimenteren. Het zal niet altijd meteen lukken maar sommige dingen zien er wel leuk uit. Deze dingen die goed uitvallen ga je dan weer gebruiken in een anders schilderij waarbij je weer wat anders gaat uitproberen. Ook daarbij zullen er weer dingen zijn die goed uitvallen en op deze wijze krijg je meer ervaring van wat wel en wat geen succes is.
Rembrand had ook vele oefenschilderijen gemaakt voordat hij een groot meesterwerk ging maken.
Hier een schilderij gemaakt van acryl 1.33 hoog en 33 breed. Lees verder...

Schilderen met Acrylverf

 Acrylverf
Een synthetische verfsoort. voor het eerst gebruikt in de jaren veertig, waarin de belangrijkste eigenschappen van olieverf en aquarel zijn samengebracht. De verf kan worden gebruikt voor het creëren van diverse effecten, variërend van uiterst dunne verflaagjes ( Frankenthaler en Louis) tot dik opgelegd kwastwerk ( Forg).
Acrylverf hecht op bijna elke ondergrond. Dat is het grote voordeel. Toch is het altijd goed eerst 'gesso' op de ondergrond te zetten.

Vaak wordt acrylverf voor de onderschildering bij olieverf gebruikt. Olieverf hecht op acryl. Andersom kan echter niet, de olie stoot het water in de acryl af.

Lees verder...