Zinnenprikkelende liedjes uit de Gouden Eeuw

 In het midden van de Gouden Eeuw hadden de dominees flink de wind er onder. De strenge kerkvaders konden echter niet verhinderen dat in de herbergen van Holland een ongekend populaire liedjescultuur ontstond die de geneugten van de zinnelijke lusten in detail bezong. Met een paar violen en pakkende deuntjes als ’En o Minnelust’ en ‘k Heb meenigh Pint en Kan’ stonden de uitspanningen van Jan Steen op hun kop. Op zondagmiddag 6 juli zal het trio Twee violen en een Bas de onbekende Nederlandse folkmuziek uit de 17e en 18e eeuw laten horen in theatertuin Sela.

 Twee Violen en een Bas heeft inmiddels vier programma’s op zijn naam staan, waarin de dikwijls scabreuze liedjes worden afgewisseld met rappe dialogen en geestige verhalen. Met een been in de klassieke wereld van de oude muziek en met de andere in vitale folk van die tijd, geven muzikanten Niki Jansen, Jos Koning en Philip Augusteijn ons een inkijkje in de onmatige ziel van de Hollander uit de Gouden Eeuw. De groep doet dat op de manier die toen gebruikelijk was, namelijk met een stevige dosis improvisatie in melodie en begeleiding.

 

Zondagmiddag 6 juli
14:00 uur Twee Violen en een Bas met zinnenprikkelende liedjes uit de Gouden Eeuw. Niki Jansen zang, viool, Jos Koning, zang, viool en Philip Augusteijn zang, bas.
In theatertuin Sela aan De Bult
3 in Appelscha. Entree €6,00    

Info selatuinen@selatuinen.nl of 0516 521398

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8c5379
Onthoud mijn gegevens!