Workshop papier-maché in Spanje

 Jaarlijks wordt in Alicante, aan de Costa Blanca het bekende feest "Las Hogueras'gevierd. Alle wijken van de stad zijn dan een jaar bezig geweest met het maken van enorme beelden. De soms wel twintig meter hoge sculpturen zijn gemonteerd op een houten frame, verfraaid met papier-maché, kunststof, was en verf.
In de week van 17-24 juni worden deze kunstzinnige bouwwerken in de straten van de stad opgebouwd en zijn zij voor het grote publiek te bewonderen. Op de laatste dag van de week worden al deze sculpturen met het nodige ceremonieel en onder begeleiding van vuurwerk in brand gestoken.

Eveneens in het prachtige achterland van de Costa Blanca ligt het uitgestrekte vakantieterrein "Casa del Mundo", waar de Nederlandse Beppie Kokx en Jos Heijs hun gasten ontvangen. Op het terrein, in de luwte van wuivende palmbomen , is een unieke verzameling gastenverblijven geplaatst, met als thema "reizend wonen" .
 Zo kunt u er bijvoorbeeld overnachten in een van de unieke "pipo-de-clown" woonwagens, of in een fraai gedecoreerde berbertent, voorzien van alle comfort. "Casa del Mundo" beschikt verder over een uitstekend restaurant en een fraai zwembad.

 Op Casa del Mundo kunt u dit jaar voor het eerst deelnemen aan een workshop papier-maché. Met, uiteraard, het lokale feest "Las Hogueras" als inspiratiebron.
In de ochtend werkt u aan uw eigen werkstuk, heerlijk in de schaduw op het terras van Casa del Mundo. U wordt daarbij begeleid door een professionele kunstenares die gespecialiseerd is in het werken met papier-maché.
 In de middag zijn er andere activiteiten, zoals een bezoek aan het Hogueras museum in Alicante, een picknick in de Sierra Mariola en natuurlijk als hoogtepunt een bezoek aan het Las Hogueras feest in Alicante. Daarnaast is er ook voldoende ruimte om een aantal dagen naar eigen behoefte in te vullen, en dat kan prima in deze schitterende omgeving.
Deze workshop is een aanrader voor iedereen die een combinatie zoekt van natuur, cultuur en creatief bezig zijn.


De workshop vindt plaats van 22 tot 29 juni. De kosten zijn €695,-, inclusief overnachting, maaltijden, excursies en transfer van en naar het vliegveld.

Voor meer informatie over het verblijf op Casa del Mundo kunt u mailen naar: finca@casadelmundo.eu, telefoon 0034 676278480. Zie ook de website Casadelmundo

Voor informatie over de inhoud van de workshop kunt u mailen naar: studioactandart@home.nl, of bellen met Hilde Mestrom, 06-27381963.
Meer informatie over papier-maché vindt u op de website Studioactandart


LAATSTE NIEUWS: HERMAN DEN BLIJKER OP CASA DEL MUNDO!

TV-kok Herman den Blijker vond de accommodatie van Casa del Mundo zo bijzonder dat hij er wel eens persoonlijk poolshoogte wilde nemen. Met uiteraard speciale belangstelling voor de keuken en het restaurant.
Wat Herman er van vond kunt u zien in het programma "Herrie in het Hotel", dinsdag 13 mei op RTL 4.

Bekijk ook onze andere artikelen over Papier-maché

Reacties

Wij zijn ons aan het oriënteren voor een creatieve vakantie in 2017.
Wordt deze cursus dan ook gegeven?

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
831b2e
Onthoud mijn gegevens!