Vintage mode, dameshoeden en oldtimers

 Persbericht
Utrecht, 16 januari 2008

Te zien op de voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs

Modefans en autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de komende VerzamelaarsJaarbeurs, die plaatsvindt in het weekend van 5 en 6 april 2008 in de Jaarbeurs Utrecht. Het is Europa's grootste beurs voor verzamelaars, met de Mega Platen & CD Beurs als vast onderdeel. Ook dit jaar is er weer van alles op de beurs te vinden: van antiek speelgoed tot Chinees porselein en van artdeco lampen tot zilveren munten. Wat deze editie bijzonder maakt zijn de tentoonstellingen van enkele eigentijdse verzamelingen van vintage damesmode, bloemrijke hoeden en kleurige oldtimers.

 Van de hoed en de rand
Het Nederlands Hoedenmuseum uit Utrecht laat zien hoe een uit de hand gelopen hobby uitgroeit tot een museum. Al 25 jaar verzamelt Tiny Meihuizen de meest uiteenlopende hoeden, wat geresulteerd heeft in een museumcollectie van 2.500 exemplaren: van authentieke dameshoeden uit 1880 tot hedendaagse hoofddeksels.

Selectie
Speciaal voor deze voorjaarsbeurs heeft het museum een selectie gemaakt aan de hand van het thema ‘bloemen'. De expositie bestaat uit 100 hoeden, mede van gerenommeerde ontwerpers en couturiers als Christian Dior, Schiaparelli, Frank Govers en Edgar Vos. Hoedenmaakster en verzamelaarster Hettie Heijnis demonstreert op de beurs de echte ambachtelijke techniek van het hoeden maken: "Op deze beurs maak ik van iedereen een filmster," aldus Hettie Heijnis.

 Markante terugblik op damesmode
Natuurlijk kan dameskleding niet ontbreken bij een vintage thema. Daarom is er op de VerzamelaarsJaarbeurs een collectie te bewonderen van 75 opvallende, dramatische en excentrieke jurken en modeaccessoires. Van chique galakleding tot pittige cocktailjurken, compleet met bijpassende tassen, bontjes, broches en zonnebrillen van de vroege jaren twintig tot heden. Een verzameling schoenen van de afgelopen 40 jaar maakt het plaatje compleet.K
lassieke oldtimers
Sommige mensen sparen hele kleine voorwerpen en anderen juist hele grote: klassieke automobielen bijvoorbeeld. Bij het speciaal ingerichte jaren vijftig terras staan grote Amerikaanse sleeën opgesteld, waaronder een roze Cadillac, een Oldsmobile uit 1958 en een Chevrolet Bel Air. Veel chroom, enorme bumpers en staartvinnen voeren hier de bovenhand. Elders op de beursvloer zijn nog twintig oldtimers te bewonderen, zoals een rode, paarse en een gele Fiat 126 - de kekke opvolger van de Fiat 500.

Kortingsbon
VerzamelaarsJaarbeurs voorjaar 2008 in Jaarbeurs Utrecht. Zaterdag 5 april van 9.00 uur tot 18.00 uur, zondag 6 april van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entreeprijs: € 11,- per persoon, kinderen tot en met tien jaar gratis. Met kortingsbon en in de voorverkoop via de ANWB-kantoren € 9,50. Voor meer informatie en filmbeelden zie ook www.verzamelaarsjaarbeurs.nl of bel tijdens kantooruren (0229) 213 891.

Voor meer info zie Verzamelaarsjaarbeurs

Reacties

al heel lang wilde ik al hoedenmaakster worden, wilt u mij a.u.b. helpen , waar ik zo"n cursus kan volgen? het is mijn passie, en alles, maar ik kan de weg naar een cursus niet vinden. graag uw hulp.

vriendelijke groeten, sra. s. kook.

Geachte heer / mevrouw,

Ik ben aan het zoeken in welke evenement kan ik mijn panamahoeden verkopen. Heeft u een tips voor mij.

Met vriendelijke groeten,

Tania Vernooij-Peláez
Ecualanda

U kunt even op onze andere site kijken www.voorplussers.nl daar staan meerdere evenementen vermeld en daar kunt u zich mogelijk aanmelden!

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6ea73b
Onthoud mijn gegevens!