VerzamelaarsJaarbeurs 20 en 21 november

 Michael Jackson expositie en meet & greet Star Wars acteurs

De komende VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats in het weekend van 20 en 21 november in de Jaarbeurs Utrecht. Een bijzondere editie, want de beurs bestaat in november 30 jaar. De officiële Nederlandse Michael Jackson fanclub stelt zijn meest kostbare en bijzondere items beschikbaar. Daarnaast zijn er acteurs van de sciencefiction filmserie Star Wars aanwezig voor signeer- en fotosessies. Ook wordt het eerste exemplaar van het ultieme boek over het fenomeen verzamelen, Hebben is houden, in ontvangst genomen door een bekende Nederlandse verzamelaar. In dit boek analyseert socioloog Jaco Berveling de psyche van de verzamelaar en geeft hij antwoord op de vraag waarom mensen verzamelen. En zoals altijd op de VerzamelaarsJaarbeurs, de meest uiteenlopende voorwerpen verdeeld over tweeduizend kramen in vijf beurshallen.

The King of Pop in beeld
In 1992 werd de officiële Nederlandse Michael Jackson fanclub opgericht. Anno 2009 is hun Michael-collectie uitgegroeid tot een imposante verzameling, waarvan veel items gesigneerd zijn door The King of Pop himself. Een gesigneerde Artist of the Decade Award, zijn beroemde hoeden en handschoenen, gewonnen awards, een kostbaar gedeelte van het pak dat hij in Men in Black II droeg, correspondentie en nog veel meer memorabele items worden tentoongesteld. Een mini Michael Jackson museum tijdens de komende VerzamelaarJaarbeurs. Thriller handschoen
De armband van zijn pak

Gesigneerde hoed

 

 

 

 

 

 


Star Wars toen en nu
De ongekend populaire sciencefiction filmserie Star Wars, dat begon in 1977 is nog steeds erg populair. Oude tijden herleven tijdens de komende VerzamelaarsJaarbeurs met de komst vanJeremy Bulloch (die bountyhunter Boba Fett speelde) en Kenny Baker (R2-D2, de fictieve robot). Maar ook de nieuwe generatie kan zijn hart ophalen met Paul Blake, die de rol van bountyhunter Greedo speelt in de nieuwste Star Wars reeks.

De psyche van de verzamelaar: Hebben is houden
Waarom verzamelen we? Wat is de diepere zin van het verzamelen? De socioloog Jaco Berveling verdiepte zich in deze vragen en schreef het boek Hebben is houden. Hij dook in de literatuur en interviewde verschillende verzamelaars. Verzamelen blijkt diepgeworteld in de Nederlandse cultuur, maar kan ook compensatiegedrag zijn van een jeugdtrauma. Of kan het heeft met het ontkennen van sterfelijkheid te maken hebben? Deze en nog veel meer sociologische, filosofische en historische redenen worden beschreven in Hebben is houden. Het eerste exemplaar wordt tijdens de beurs in ontvangst genomen door een bekende Nederlandse verzamelaar.

Antiek speelgoed
Wat deden jongetjes vroeger zonder X-Box, Nintento Wii of spelcomputers? Een uitgebreide collectie antiek speelgoed geeft het antwoord. Brandweerauto's, caravans en trucks: alles wat met auto's en vervoer te maken heeft passeert de revue in deze expositie afkomstig uit Frankrijk.

VerzamelaarsJaarbeurs Najaar 2010
• Jaarbeurs Utrecht
• Zaterdag 20 november (9.00 tot 18.00) en op zondag 22 november (10.00 tot 17.00)
• Entreeprijs aan de kassa: € 12,- (kinderen tot en met elf jaar gratis), voorverkoop via de website: € 10,50.


• Meer informatie, voorverkoop, korting en filmbeelden: http://www.verzamelaarsjaarbeurs.nl/

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
99601a
Onthoud mijn gegevens!