Verzamelaars beurs najaar 2007

ImageIn het weekend van 17 en 18 november 2007 vindt de grootste beurs in Europa op het gebied van verzamelen plaats in de Jaarbeurs Utrecht: de VerzamelaarsJaarbeurs.

Zoals altijd in combinatie met de Mega Platen & CD Beurs.

Meer dan 2000 stands bieden alles wat er maar te verzamelen valt, van retro mode tot koekblikken uit grootmoeders tijd, en van antiek tot speelgoed. Voor wie houdt van rondstruinen op rommelmarkten en snuffelen in antiekzaken is de halfjaarlijkse VerzamelaarsJaarbeurs de hemel op aarde.

Daarnaast is er een onderhoudend omlijstend programma met speciale exposities, presentaties en signeersessies. Op het nieuwe Museumplein exposeren 40 verzamelaars hun collecties, het Mobiel Grafisch Museum demonstreert oude druktechnieken, de 400 rock t-shirts die de Venema T-shirt Collectie vormen geven een prachtig beeld van hedendaags verzamelen en op verzoek signeren diverse sterren uit films en tv-series.

Wat

Tweemaal per jaar is de VerzamelaarsJaarbeurs zonder meer de plek met het grootste assortiment voor verzamelaars en liefhebbers van curiosa, antiek of tweedehands spullen. Verdeeld over vijf hallen bieden meer dan 1500 deelnemers honderdduizenden voorwerpen aan, overzichtelijk ingedeeld op onderwerp. Er zijn afdelingen voor speelgoed, glas – en aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, platte zaken, fifties spullen en design woon – en interieurartikelen.

Op vrijwel elk terrein zijn binnen – en buitenlandse specialisten aanwezig. Dat maakt de kans van slagen hier levensgroot.
De VerzamelaarsJaarbeurs blijft de gezelligste plaats om gelijkgestemden te ontmoeten. Even rustig zitten, elkaar de nieuwe aanwinsten laten zien, tips, ideeën en wetenswaardigheden uitwisselen kan op een van de vele gezellige terrassen.

Nieuw deze beurs is het Museumplein, waar meer dan veertig verzamelaars hun collectie tentoonstellen.

Vast onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs is bovendien de Mega Platen & CD Beurs. Voor liefhebbers van popmuziek een waar paradijs, met een gigantisch assortiment singles, elpees, cd’s, dvd’s en allerlei popsnuisterijen.

VENEMA T-SHIRT COLLECTION

Vintage kleding en accessoires zijn weer helemaal ‘in’. Echte trendsetters combineren hun dure merkkleding met tweedehands stukken, liefst uit de jaren zeventig. Op de rode lopers verschijnt de ene vintage creatie van beroemde modehuizen na de andere. Verder gaat de belangstelling vooral uit naar originele jeans, handtassen, sportkleding en - schoenen, sieraden, sneakers en zonnebrillen.

De vraag naar vintage is zo groot dat sommige merken hun oude modellen opnieuw in produktie nemen. De laatste rage op dit gebied is nu vanuit de Verenigde Staten overgewaaid naar Europa: het verzamelen en vooral dragen van vintage rock t-shirts. Elke zichzelf respecterende muzikant of filmster draagt er een en jeugdige skaters pronken met de oude shirtjes van hun ouders. In hal 11 is de ‘Venema T-shirt Collectie’ te zien, een verzameling van 400 t-shirts met de namen of logo’s van rockbands erop gedrukt. De shirts zijn de afgelopen dertig jaar bij elkaar gespaard door Nederlands bekendste concertorganisator Willem Venema en er zijn onder meer exemplaren bij van Led Zeppelin, AC/DC, Lowlands, Parkpop, Herman Brood, Iggy Pop en de Sex Pistols, evenals tourjackets en crew shirts.

De omvangrijke collectie wordt voor de expositie thematisch gerangschikt - op periode, soort shirt en muzikaal genre.
Tijdens de beursdagen is er een catalogus te verkrijgen van de geëxposeerde shirts, waarin een beeld geschetst wordt van de ontwikkeling van deze rockmode. Zo knipte Herman Brood als eerste in Nederland de mouwen van zijn t-shirts af, waarmee hij onbedoeld nieuwe vorm gaf aan dit kledingstuk.

MUSEUMPLEIN

Meer klassieke voorbeelden van verzamelen zijn te vinden op het Museumplein, waar meer dan veertig collecties van verzamelaars te bezichtigen zijn. Bij dit Museumplein wordt ook weer een heel gezellig, groot terras ingericht als centraal ontmoetingspunt.

MOBIEL GRAFISCH MUSEUM

Hal 10 biedt onderdak aan het Mobiel Grafisch Museum. Dit reizende ambachtelijke museum geeft ter plekke drukdemonstraties met deskundige uitleg en neemt alle noodzakelijke gereedschappen en toebehoren mee. 'Zo kan de jonge generatie die in het digitale tijdperk geboren is zien hoe er vroeger werd gedrukt.

Dit museum toont een deel van ons industriële erfgoed', aldus Fons Dijksma, de initiatiefnemer van het Mobiel Grafisch Museum. Voor het drukproces wordt gebruik gemaakt een Amerikaanse degelpers uit 1906, vooral handig voor het kleinere drukwerk zoals enveloppen en visitekaartjes. Of in dit geval voor bierviltjes.
Exclusief voor de VerzamelaarsJaarbeurs heeft het museum bierviltjes bedrukt met de datum van de voorjaarsbeurs in 2008, die aan bezoekers worden uitgedeeld. Men kan er echter ook bierviltjes met een zelf gekozen tekst laten vervaardigen met bijvoorbeeld de eigen naam of - speciaal voor kinderen - versieringen van Bob de Bouwer en Barbie.

FEESTELIJKE INPAKSERVICE

Zodra Sinterklaas half november in ons land arriveert gaat iedereen weer op zoek naar passende cadeaus voor alle dierbaren. Uiteraard is de VerzamelaarsJaarbeurs een aangewezen plek voor een origineel decemberpresentje. Ter verhoging van de voorpret kan men zijn geslaagde Sinterklaas - of Kerstaankoop op de beurs gratis feestelijk laten inpakken.
Daarvoor staan op zaterdag en zondagmiddag vanaf 12.00 uur speciale medewerksters klaar achter de inpaktafel in hal 11. De exacte locatie staat aangegeven op de plattegrond.

SIGNEERSESSIE

Onder het motto ‘Meet the Stars’ zitten in hal 11 weer een groot aantal acteurs en actrices klaar met de pen in hand voor de signeersessies. Fans en liefhebbers kunnen tijdens de beurs een praatje met hen maken, een gesigneerd portret bemachtigen of met hen op de foto.

Definitief bevestigd is nu de komst van:
Zaterdag: Julian Glover: Star Wars, Indiana Jones 3, Harry Potter, James Bond Doug Bradley: Pinhead uit Hellraiser, Doc Fraser uit Pumpkinhead - Ashes to Ashes Salo Gardner: Star Wars, Shaun of the Dead Michael Carter: Star Wars, The Illusionist, An American Wherewolf in London Marvin Campbell: James Bond, 28 Days Later Gerald Home: Star Wars - Zie ook: www.GeraldHome.com

Zondag: Peter Allen: Star Wars Hazel Allen: Star Wars Wendy Allen: Star Wars Rusty Goffe: Star Wars, Flash Gordon, Willy Wonka & The Chocolate Factory, Harry Potter 1,2 en 3 Daarbuiten komen nog drie acteurs uit Allo Allo op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur, namelijk: Kim Hartman (Helga) Richard Gibson (Herr Flick) Guy Siner (Ltn. Gruber) De VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats op zaterdag 17 november van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag 18 november van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Voor meer info zie Verzamelaars Jaarbeurs

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1c5921
Onthoud mijn gegevens!