Unieke solo-editie van hedendaags kunstevenement (woensdag 13 t/m zondag 17 mei 2009)

 Art Amsterdam viert 25-jarig JUBILEUM met 120 solotentoonstellingen.

Uniek: 120 solo's
Directeur Anneke Oele van Art Amsterdam: "In dit bijzondere jaar, de 25e editie, heb ik gekozen voor dit unieke solo-concept, waarbij alle 120 galerieën op minstens 25 vierkante meter van hun stand het werk van één kunstenaar brengen. Solopresentaties geven namelijk een goed, breed beeld van het werk van één kunstenaar, en brengen tegelijk spanning en rust op de beursvloer. Dit resulteert in een prachtige tentoonstelling met 120 solo's met werk van één kunstenaar, dat is uniek op een hedendaags kunstevenement."
Zo brengt Galerie Willy Schoots maar liefst 100 vierkante meter werk van Armando, komt Artitled uit Berghem met een solo van Daniel & Geo Fuchs, en Koraalberg uit Antwerpen met Warre Mulder. Galerie Onrust brengt een solo van Peer Veneman, Kunsthandel Rueb komt met een installatie van wijlen Ritsaert ten Cate en Galerie Ferdinand van Dieten-dÉendt brengt de Marokkaanse Mounir Fatmi. Galerie Tanya Rumpff exposeert een solo van Jurriaan Molenaar, Galerie Majke Hüsstege komt met Rozemarijn Westerink, Galerie Helga Hofman met Marliz Frencken en de Duitse galerie Conrads met werk van Leo de Goede.

 

Actie van Hobby Blogse voor gratis kaarten voor Art Amsterdam!
Voor enkele inzenders van leuke artikelen over het maken van een kunstwerk wat je zelf gemaakt hebt, stellen wij enkele vrijkaarten beschikbaar voor de Kunstbeurs. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met een gratis toegangsbewijs! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

Succes,
HobbyArt Amsterdam viert haar 25-jarig jubileum met 120 solopresentaties met werk van één kunstenaar, uniek op een hedendaags kunstevenement. Kunstliefhebbers en -verzamelaars treffen op Nederlands grootste hedendaagse kunstevenement de laatste ontwikkelingen in de hedendaagse kunst, met schilderijen, foto's, beelden, installaties en video's. Onder de 120 deelnemende galerieën is de complete top van de Nederlandse galeriewereld, naast 27 buitenlandse galerieën uit Duitsland, Engeland, België, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk, Zuid-Afrika en Korea.
Op de centrale expositie ‘Off the record' toont Stedelijk Museum Amsterdam de selectie voor haar nieuwe fotografie-aankopen, met gastcurator Hans Aarsman. Verder is er 'Young & Collecting', een dag waarbij zeventig jonge, beginnende kunstverzamelaars tussen 17 en 22 jaar worden geadviseerd en begeleid door gerenommeerde kunstverzamelaars. Ook komt er een tentoonstelling met werk van de vijf genomineerden voor de prestigieuze Thieme Art Award, een prijs voor de meest veelbelovende jonge kunstenaar tot 35 jaar. Dagelijks zijn er talkshows en drie gratis rondleidingen. Art Amsterdam is van woensdagavond 13 tot en met zondag 17 mei 2009 in de Parkhal van Amsterdam RAI.

Off the record': fotografie-aankopen van Stedelijk Museum Amsterdam
Bij de jaarlijkse Gemeentelijke Kunstaankopen van het Stedelijk Museum Amsterdam staat altijd een kunstdiscipline centraal. Dit jaar is dat fotografie, volgens een thema naar idee van gastcurator Hans Aarsman. Voor Off the record nodigde hij kunstenaars uit werk in te zenden dat gemaakt is vanuit de behoefte om iets vast te leggen, zonder direct een artistiek doel voor ogen. Een jury, onder voorzitterschap Aarsman, selecteerde de deelnemende kunstenaars uit meer dan 470 inzendingen. De geselecteerde werken (fotografie en video) worden getoond in de centrale tentoonstelling op Art Amsterdam. Tijdens Art Amsterdam maakt directeur Gijs van Tuyl bekend welke werken worden aangekocht voor de collectie van het Stedelijk Museum. Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie met een essay van Aarsman.

Jubileumboek met 50 foto's van Koos Breukel
In het kader van het 25-jarig bestaan van Art Amsterdam wordt een speciaal jubileumboek samengesteld en uitgegeven door Thieme Art. Aan de hand van 50 interviews met betrokkenen zoals galeriehouders, kunstenaars en verzamelaars schetsen Karel Ankerman en Wim van der Beek een beeld van de ontwikkeling van 25 jaar kunstbeurzen en Art Amsterdam in het bijzonder. Alle geïnterviewden worden geportretteerd door één van Nederlands bekendste portretfotografen: Koos Breukel.

‘Young and Collecting' voor jonge, beginnende verzamelaars
Jonge, beginnende kunstverzamelaars staan dit jaar extra in de schijnwerpers: zij worden uitgenodigd voor ‘Young and Collecting' op vrijdag 15 mei. Zeventig jongeren tussen 17 en 22 jaar worden bij het kopen van een kunstwerk voor de NOG-collectie van het SNS Reaalfonds deskundig begeleid door gerenommeerde kunstverzamelaars aan wie ze advies kunnen vragen over het fenomeen kunst verzamelen.Tijdelijk Museum Amsterdam: parallelprogramma in de stad
Art Amsterdam 2009 is van woensdag 13 tot en met zondag 17 mei het kloppende hart van Tijdelijk Museum Amsterdam. Tijdens deze hedendaagse kunstweek in Amsterdam ontvangen alle bezoekers van Art Amsterdam een passe-partout waarmee ze in de week van de beurs gratis toegang hebben tot de vooraanstaande hedendaagse kunstinstituten die deelnemen, zoals het Stedelijk Museum CS, Foam_Fotografiemuseum, De Ateliers en Huis Marseille. Elk instituut organiseert tijdens Art Amsterdam een omringend programma of komt met een tijdelijke tentoonstelling of installatie.

Thieme Art Award voor meest veelbelovende jonge kunstenaar
De meest veelbelovende jonge kunstenaar ontvangt de Thieme Art Award. Deze prestigieuze prijs, voor de zevende keer beschikbaar gesteld door de Thieme Grafimedia Groep, bestaat uit het produceren van een full colour catalogus en een solotentoonstelling op Art Amsterdam.
De winnaar van vorig jaar, de kunstenaar Žilvinas Landzbergas, die vertegenwoordigd wordt door Galerie Fons Welters, presenteert zijn werk dit jaar in een solostand op de beursvloer.

Dagelijks gratis rondleidingen
Om een goed beeld te krijgen van het gevarieerde aanbod op Art Amsterdam is een rondleiding uitermate geschikt. De Mondriaan Stichting biedt in haar KunstKoop-stand rondleidingen over de beurs aan. Iedere bezoeker kan zich aanmelden voor zo'n gratis rondleiding van een deskundige, die in ongeveer een uur uiteenlopende hoogtepunten van de beurs belicht.

Alle actuele informatie is te vinden op de site.
Art Amsterdam 2009 is van woensdag 13 tot en met zondag 17 mei in Hal 8/Parkhal van Amsterdam RAI.
Op woensdagmiddag 13 mei is er een preview voor pers en speciale genodigden.
De beurs is op woensdagavond 13 mei voor het publiek open van 18 tot 22 uur; van donderdag 14 tot en met zondag 17 mei van 11 tot 19 uur, en op vrijdag 15 mei tot 21 uur. Op zaterdag 16 en zondag 17 mei is er professionele, gratis kinderopvang.
De toegangsprijs bedraagt € 20,- per persoon, houders van CJP/Pas 65 en studenten betalen € 10,-. Kinderen tot 12 jaar hebben, mits onder begeleiding, gratis toegang. De toegangsprijs vanaf 17 uur is € 10,-, behalve op woensdag 13 mei.

Voor meer info zie Art Amsterdam

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1f5583
Onthoud mijn gegevens!