Tentoomstelling " Als een hobby kunst wordt

 Galmaarden: vrijdag 5 oktober 2007
Tijdens het weekend is het Baljuwhuis in Galmaarden het decor voor een brede waaier aan kunstwerken. Curieus en Zij-kant (Vrouwennetwerk van sp.a) organiseren onder de naam "Als een hobby kunst wordt..." een tentoonstelling waarin plaatselijke kunstenaars en hun kunstwerken centraal staan. Met deze expositie willen de initiatiefnemers zowel het artistieke als het socioculturele gebeuren in de regio ondersteunen en stimuleren. Ook beogen zij de lokale hobbykunstenaars samen te brengen en drempels te verlagen.
"Als een hobby kunst wordt ... wil voor lokale kunstenaars kansen creëren om hun werk aan het publiek voor te stellen en tegelijk het publiek de gelegenheid schenken om kennis te maken met plaatselijk talent." aldus Freddy Bellemans.

Alles wat hier getoond wordt heeft één gemene deler : "hoe verschillend het eindproduct ook is, het is het resultaat van dagen, weken en zelfs maanden werk met als uitgangspunt de ogen en het gevoel van de al dan niet occasionele kunstenaar".
Aan "Als een hobby kunst wordt ..." nemen een 25-tal exposanten deel. Voor de inleiding tekent voorzitter Jean-Marie Ericx.
De tentoonstelling is gratis toegankelijk op zaterdag 6 oktober van 18 tot 22 u en zondag 7 oktober van 14 tot 18 u.

Tekst en foto's © Godelieve Deschuyffeleer.

Voor meer info zie Internetkrant

 

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
eb1704
Onthoud mijn gegevens!