MEGA PLATEN & CD Beurs, James Brown en rockfoto’s George Dubose

 Persbericht
Utrecht, 16 januari 2008

Jaarbeurs Utrecht, 5 en 6 april 2008

Honderdduizenden, miljoenen elpees, singles, maxisingles, cd's en dvd's oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op de bezoekers van de Mega Platen & CD Beurs, die op zaterdag 5 en zondag 6 april plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht - zoals altijd in combinatie met de VerzamelaarsJaarbeurs. De wereldwijde belangstelling van muziekfanaten, popkenners, fans en deejays voor dit evenement mag dan hier en daar verbazing wekken, voor de liefhebbers en verzamelaars van popmuziek is deze tweedaagse niet meer weg te denken. Er omheen zijn natuurlijk weer allerlei exposities, presentaties van popboeken, signeersessies, filmvertoningen, live optredens en dj-sets.

Hoewel in dit tijdperk van download en gigabyte minder cd's verkocht worden, is het tegelijkertijd een vaststaand feit dat de belangstelling voor popmuziek groter is dan ooit. Van de tien meest gebruikte zoekopdrachten in Google gaan er drie over artiesten en muziek. Bij sommigen blijft het niet bij informatie zoeken, zij willen de muziekgeschiedenis tastbaar in huis hebben. Of zoals een hartstochtelijke verzamelaar het onlangs uitdrukte: ‘Ik wil het in mijn handen hebben, ik moet het direct kunnen pakken als ik het wil. Het moet gewoon in de kast staan!'

 Rockfoto's van George Dubose
De Amerikaanse popfotograaf George Dubose (1951) exposeert tijdens de beurs een keuze uit de portretten van rocksterren die hij sinds 1978 heeft gemaakt. Zijn loopbaan begon met de fotoserie van de B52s, waarvan zij er een uitkozen voor de hoes van hun eerste elpee. Daarna legde hij een groot aantal new wave en hiphopartiesten vast op de gevoelige plaat, zoals R.E.M., de Ramones, Big Daddy Kane, de Soulsonic Force en Run DMC. Hij ontwierp en fotografeerde ruim 300 albumhoezen, waaronder die van de GoGos en Melissa Etheridge. Tevens maakte hij foto's van Madonna als zangeres van de Breakfast Club en Tom Waits.

James Brown expositie
Alle platen van James Brown: een compleet overzicht van zijn muzikale oeuvre op vinyl, met uitsluitend originele persingen. Maar liefst honderdtwintig langspelers, ook alles op het King-label uit de privé-collectie van soulverzamelaar Marc Janssen. Zijn gigantische verzameling omvat ook alles wat ooit is uitgebracht op het Tamla Motown label, maar daarvoor is niet genoeg ruimte op de beurs. James Brown, ‘the hardest working man in showbusiness' en ‘the godfather of hiphop' had veertig jaar lang een enorme invloed op de popmuziek en blijft ook na zijn dood een veelbesproken figuur.


K
ortingsbon
De Mega Platen & CD Beurs in de Jaarbeurs Utrecht is open op zaterdag 5 april van 9.00 tot 18.00 uur en op zondag 6 april van 10.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: 11 euro per persoon. Met kortingsbon of in de voorverkoop via ANWB-kantoren 9,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar gratis toegang. Kijk voor filmbeelden van de novembereditie en meer informatie ook op www.recordplanet.nl of bel 0229 213891 tijdens kantooruren.

Voor meer info zie Recordplanet

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2466cc
Onthoud mijn gegevens!