Kunstliefhebbers en -verzamelaars treffen op Art Amsterdam de top van de Nederlandse galeriewereld

ImageArt Amsterdam 2008 in de Rai, in teken van kunst verzamelen.

Op Art Amsterdam komen kunstverzamelaars meer dan ooit aan hun trekken.
Op de centrale tentoonstelling ‘Het Collectiegebouw’ ontvouwt Museum Boijmans Van Beuningen zijn plannen voor een nieuw depot voor het bewaren en tonen van kunst van o.a. privé-verzamelaars. Ook is er tijdens Art Amsterdam een speciaal symposium over de relatie tussen musea, privé- en bedrijfscollecties. Verder worden zo’n 50 internationale kunstverzamelaars uitgenodigd voor een speciaal VIP-bezoek aan Art Amsterdam, en mogen zestig jonge, aankomende kunstverzamelaars tussen 17 en 22 jaar deelnemen aan de Dag van de beginnende kunstverzamelaar. Zij worden geadviseerd door gerenommeerde verzamelaars die hen een hele dag begeleiden”, aldus Art Amsterdam-directeur Anneke Oele die hiermee inspeelt op de toenemende belangstelling voor het verzamelen van hedendaagse kunst.

Actie van Hobby Blogse voor gratis kaarten voor Art Amsterdam!
Voor enkele inzenders van leuke artikelen over het maken van een kunstwerk wat je zelf gemaakt hebt, stellen wij enkele vrijkaarten beschikbaar voor de Kunstbeurs. Wij zullen dan de artikelen op deze site plaatsen en de leukste belonen met een gratis toegangsbewijs! De artikelen dienen vergezeld te zijn van meerdere foto's. U kunt dit kenbaar maken bij Contact rechts boven in dit scherm. Wij nemen dan wel contact met u op als u uw emailadres aan ons kenbaar gemaakt heeft.

Succes, Redactie Hobby Blogse

 

Kunstliefhebbers en -verzamelaars treffen op Art Amsterdam de top van de Nederlandse galeriewereld. Daarnaast komt een kwart van de 125 galerieën uit het buitenland, afkomstig uit België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Korea. Opvallende nieuwkomers zijn Annette de Keyser uit Antwerpen, Galerie Adler uit Frankfurt en Galerie Polaris en g-module uit Parijs.” Speciaal wordt ook een solopresentatie van het werk van Klaas Gubbels en de opvallende expositie ‘Landmijnen’ van Maisenbacher Art Galery uit Berlijn. De meest veelbelovende jonge kunstenaar op de beurs ontvangt van een vakjury de prestigieuze Thieme Art Award. Verder zijn er 18 solopresentaties, talkshows en dagelijks drie gratis rondleidingen.


‘Het Collectiegebouw’ centraal op Art Amsterdam
Museum Boijmans Van Beuningen presenteert op Art Amsterdam voor het eerst zijn plannen voor het nieuwe Collectiegebouw: een depot met publieke én private functies en een nieuw model van publiek-private samenwerking PPS.
In samenwerking met architectenbureau MVRDV en Het H+F Mecenaat bouwt het museum op de beurs een reusachtige maquette die metershoog reikt. Deze architectonische blikvanger tornt ver boven de galeriestands uit. Bezoekers van Art Amsterdam zonder hoogtevrees kunnen in deze maquette een blik werpen op de miniaturen kunstcollecties van particulieren en het museum, het beeldenterras en restaurant. Deze presentatie wordt mede mogelijk gemaakt door partner van Art Amsterdam Accenture.

Gerenommeerde naast jonge kunstverzamelaars
Anneke Oele: “Voor deelnemende galerieën is het belangrijk om kunstverzamelaars te ontmoeten. Wij bieden zo’n 50 buitenlandse, gerenommeerde verzamelaars een VIP-bezoek aan Art Amsterdam aan. Verder organiseren we een programma op en rondom de beurs speciaal voor internationale curatoren. Ook jonge, beginnende kunstverzamelaars staan dit jaar extra in de schijnwerpers: zij worden uitgenodigd voor de succesvolle Dag voor de beginnende verzamelaar op vrijdag 9 mei. Zestig 'beginnende kunstverzamelaars' tussen 17 en 22 jaar brengen een dag op Art Amsterdam door en worden deskundig begeleid door gerenommeerde kunstverzamelaars aan wie ze advies kunnen vragen over het fenomeen verzamelen en alles wat daarbij komt kijken.” Deze dag wordt mogelijk gemaakt door SNS Reaal Fonds.Art Amsterdam kloppend hart Tijdelijk Museum Amsterdam
Art Amsterdam 2008 is van woensdag 7 tot en met maandag 12 mei het kloppende hart van Tijdelijk Museum Amsterdam. Tijdens deze hedendaagse kunstweek in Amsterdam ontvangen alle bezoekers van Art Amsterdam een passe-partout waarmee ze in de week van de beurs gratis toegang hebben tot de vooraanstaande hedendaagse kunstinstituten die deelnemen, zoals het Stedelijk Museum CS, Foam_Fotografiemuseum, De Ateliers en Huis Marseille. Elk instituut organiseert tijdens Art Amsterdam een omringend programma of komt met een tijdelijke tentoonstelling of installatie.

18 solo’s
Elk jaar wordt gestreefd naar solopresentaties, omdat ze een goed beeld van het werk van één kunstenaar geven en rustpunten zijn op de beursvloer. Er zijn dit jaar 18 solopresentaties, waaronder actueel werk van Ronald Ophuis door Upstream. Een opvallende, grote solo met beelden en schilderijen van Klaas Gubbels is van Galerie Willy Schoots, Livingstone Gallery en Steendrukkerij Amsterdam. Deze solotentoonstelling wordt ingericht door Wim Crouwel, voormalig directeur van Museum Boijmans Van Beuningen en tevens vriend van de kunstenaar. Zij presenteren een nieuw boek, De Voortgang, geschreven door auteur en regisseur Cherry Duyns, met een voorwoord van museumdirecteur Tom Mercuur.

Landmijnen’ in de schijnwerpers
Landmijnen die elke 20 minuten ergens ter wereld ontploffen en de slachtoffers ervan, met name kinderen, staan centraal in de speciale expositie ‘Landmijnen’ van Maisenbacher Art Galery uit Berlijn. Vier kunstenaars tonen in schilderijen, foto’s en installaties hun perspectief op dit actuele thema, te weten beeldend kunstenaar Ottmar Hörl, fotograaf Sven Hoffmann, schilder Sebastiaan Spit en fotokunstenaar Christoph Friedrich.

Meest veelbelovende jonge kunstenaar
De meest veelbelovende jonge kunstenaar ontvangt de Thieme Art Award. Deze prestigieuze prijs, voor de zesde keer beschikbaar gesteld door de Thieme Grafimedia Groep, bestaat uit het produceren van een full colour catalogus en een presentatie van het werk op Art Amsterdam. De winnaar van vorig jaar, de Armeense kunstenaar Karen Sargsyan van Galerie Juliette Jongma, presenteert zijn werk dit jaar in een solostand op de beursvloer.


Art Amsterdam
Alle actuele informatie is te vinden op ArtAmsterdam.
Art Amsterdam 2008 is van woensdag 7 tot en met maandag 12 mei in de Parkhal van Amsterdam RAI.
Op woensdagmiddag 7 mei is er vanaf 15 uur een preview voor speciale genodigden.

De beurs is op woensdagavond 7 mei voor het publiek open van 18 tot 22 uur,
van donderdag 8 tot en met maandag 12 mei van 11 tot 19 uur.
De toegangsprijs bedraagt € 18,- per persoon, houders van CJP/Pas 65 en studenten betalen € 10,-.
Kinderen tot 12 jaar hebben, mits onder begeleiding, gratis toegang.
De toegangsprijs vanaf 17 uur is € 10,-, behalve op woensdag 7 mei.

Hotel boeken in Amsterdam klik hier!

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
327493
Onthoud mijn gegevens!