Exposanten gezocht voor kijk- en beeldentuin “De Vlinder” te Coevorden.

ImageHet ontstaan van minicamping, thee-, kijk- en beeldentuin “De vlinder” Tijdens onze vakantie in 2001 stonden wij op een VeKaBo-camping in Noord-Holland. Op deze camping kwamen geen kindertjes en is bedoeld voor de “jonge” senioren.

De camping was gezellig aangelegd, met hier en daar leuke hoekjes, waar in mijn beleving wel kunst mocht staan, want dat zou de tuin en het kamperen nog aantrekkelijker kunnen maken.
Met mijn man, Rob, besprak ik mijn idee en zette het e.e.a. op papier. Een minicamping voor de 45-plusser (geen kinderen op de camping), die mooi is aangelegd en waarin beelden kunnen staan, welke gemaakt worden door de amateur-kunstenaar. Misschien nog een theetuin erbij, waar de toerist thee of koffie kon drinken in een vlindertuin en genieten van kunst en van alle gevleugelde vrienden. Er moesten natuurlijk op korte afstand ook nog wel fiets- en wandelroutes zijn.
Het mocht in ieder geval geen doorsnee minicamping gaan worden. Zou het bij dit idee blijven of……….


Na ruim 3 jaar zoeken naar een geschikte locatie, stond in november 2004 een woning met minicamping te koop in het buurtschap Vlieghuis te Coevorden, met uitzicht op een klein natuurgebied "Schans de Katshaar”. Het terrein was prachtig aangelegd en bevatte de sfeer waar wij naar zochten. Helaas was er enorm veel achterstallig onderhoud, dus moest hier heel erg hard gewerkt worden om er nieuw leven in te kunnen blazen.

In april 2005 werden we officieel eigenaar van de camping. Met hulp van familie en vrienden, hebben we als eerste het sanitair en de campingplaatsen opgeknapt.

Daarna werd er een begin gemaakt met een pad dat helemaal langs de camping loopt (ong. 400 meter) waar in 2006 beelden konden worden geplaatst. In de tuin, net achter het huis, wat de theetuin moest worden, werd een begin gemaakt met de aanleg van planten en struiken die vlinders aantrekken. Hierin kunnen ook beelden worden geplaatst en geeft aan de toerist die een vers gezette thee of koffie komt drinken nog net even iets extra’s om van te genieten.
Er is een klein theehuisje geplaatst voor handvervaardigde kleine (cadeau) artikelen die niet buiten kunnen worden geëxposeerd.

Het is een paradijs geworden, een plek waar je lekker kunt onthaasten, veel privacy biedt, kunt genieten van de natuur en kunst, welke gemaakt is door de amateur-kunstenaars, en je inspiratie geeft om ook een hobby op te pakken. Er zijn nog veel mensen die geen hobby hebben en na het werkzame leven in een “gat” dreigen te vallen. “De Vlinder” laat zien dat er vele hobby’s mogelijk zijn.

Veel amateur-kunstenaars maken mooie werken die vaak worden onderschat op kwaliteit. Met de beeldentuin van “De Vlinder” wil ik laten zien dat ook onder deze groep prachtige werken worden vervaardigd die bezichtiging/kopen waard zijn. Alle materialen zijn welkom, als het maar tegen regen kan. Veel hobbyisten hebben inmiddels (te) veel werk thuis staan en/of al cadeau gegeven aan familie en kennissen. Het zou toch leuk zijn om ergens te kunnen exposeren en eventueel te kunnen verkopen, want een hobby kost geld. Het is niet de bedoeling dat hier dure werken wordt geëxposeerd, maar betaalbare kunst voor iedereen!

Hierbij wil ik dan ook amateur-kunstenaars oproepen om te exposeren.
Bent u een amateur-kunstenaar, of kent u iemand in uw kennissenkring die mooie werken vervaardigd die buiten kunnen staan, neem contact op met minicamping & thee-, kijk- en beeldentuin “De Vlinder”, Vlieghuis Europaweg 47, 7742 PR Coevorden/Vlieghuis.
Tel. 0524-221733 of stuur een e-mail naar minicampingdevlinder@hetnet.nl Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Om buiten te kunnen exposeren, dient u zelf voor een sokkel te zorgen waar uw kunst goed uitkomt. Wij zoeken dan samen naar een mooi plekje op het terrein van ruim 1 hectare.
Het entreegeld om te exposeren bedraagt € 5,00 en gaat naar de Stichting Service Dogs die hulphonden opleidt voor gehandicapten.
Alle werken worden op eigen risico geëxposeerd, daar staat tegenover dat, wanneer uw werk wordt verkocht, de opbrengst ook voor u is.
“De Vlinder” vraagt geen provisie. Uiteraard bent u vrij om een bijdrage te geven voor het instandhouden van deze unieke kijk- en beeldentuin.

De thee- kijk- en beeldentuin is vrij toegankelijk en ligt aan diverse fiets- en zelf uitgezette wandel-/nordic walking routes, die door een prachtig gedeelte van Zuid-Oost Drenthe gaan en veel toeristen trekt. De mensen die hier komen vinden het dan ook een geweldig initiatief en verlaten regelmatig met een gekocht artikel de tuin. Tevens wordt er jaarlijks een fiets 3-daagse Coevorden-Emlichheim georganiseerd, wat ook heel veel bezoekers oplevert.

Intussen is het harde werken beloond en “De Vlinder”, met de gezellige thee-, kijk- en beeldentuin is uitgeroepen tot VeKaBo-camping van Drenthe 2007.

Het onverwachte succes van de thee-, kijk- en beeldentuin vraagt nu ook om uitbreiding. Wij hopen zo spoedig mogelijk “groen licht” van de gemeente te ontvangen om een groter theehuis te kunnen plaatsen. Er kunnen dan nog meer schilderijen, poppen, fotografie, sieraden, gedichtenbundels etc. etc. worden geëxposeerd.

Bekijk onze site Minicampingdevlinder met enige regelmaat, want zodra het grote theehuis is geplaatst kan ook uw hobby worden geëxposeerd.

Uiteraard bestaat de mogelijkheid dan ook om, met een groep, op locatie uw inspiratie vorm te geven in de tuin of theehuis. Toeristen en gasten van “De Vlinder” kunnen meekijken hoe u start of verder gaat met het uitoefenen van uw hobby. U doet uw medemens een groot plezier om uw kennis te delen.

Vanaf 15 maart kunnen de werken worden geplaatst en blijven dan tot eind oktober staan.

Voor meer info zie Minicamping De Vlinder

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ff3de7
Onthoud mijn gegevens!