Waar bestaat een goede visuitrusting uit?

 Wilt u beginnen met vissen en u weet niet wat u hier eigenlijk allemaal voor nodig heeft, dan zullen wij u proberen te helpen.

Klik op de foto's voor een vergroting! 

Vaste hengel

In het begin kunt u het beste met een vaste hengel beginnen, hiermee heb je het meeste gevoel bij het vissen, je hebt direct contact bij het vissen en het azen gaat ook het eenvoudigst.
Schaf direct een goede hengel aan, als u de hengel goed verzorgt gaat hij uw leven mee.
Een goede hengel moet zo licht mogelijk wegen en mag zo min mogelijk doorhangen. Hij moet kaarsrecht zijn.
Als u een hengel gaat kopen zet hem dan helemaal in elkaar en houdt hem zelf vast, laat de verkoper vertellen wat de voordelen van de hengel zijn en u houdt de hengel met een hand vast. Blijf zo een tijdje staan, dan hebt u een idee hoe zwaar de hengel is. Houdt de hengel wel zodanig vast dat uw elleboog op de hengel rust. Ik adviseer u een hengel te nemen van minimaal 10 meter lengte en geen telescoophengel. Neem een insteek of oversteek.
Ga niet bij de eerste de beste uw hengel kopen, maar kijk gerust ergens anders.

Lees verder...

Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Veemarkthallen te Utrecht

 Vissen is populairder dan ooit.

Het kan niet anders of de zesde Hengelsport- en Visbotenbeurs die van 23 t/m 25 november in de Utrechtse Veemarkthallen wordt gehouden overtreft alle voorgaande edities. Fanatieke sportvissers uit het hele land trekken naar Utrecht om er de laatste nieuwtjes op hengelsportgebied te bekijken. Groothandels, winkeliers, organisaties en bedrijven weten uit de enquête dat de beurs een hoog rapportcijfer scoort. De gemiddelde bezoeker blijft liefst 3 uur aanwezig. De auto kan gratis geparkeerd worden. Utrecht vormt drie dagen de beste stek!

De waardering van het publiek voor de beurs komt niet vanzelf. Er wordt veel gedaan om van de beurs een echte happening te maken. De allerlaatste ontwikkelingen op hengelsportgebied staan te blinken; de informatievoorziening is optimaal dankzij de hengelsportorganisaties; de lezingen van cracks, de demonstraties en de shows. En niet te vergeten de afdeling visboten, buitenboordmotoren, visvinders en de reisbureaus met hun nieuwe exotische visreizen.

Lees verder...

Vissen op brasem een leuke en ontspannende bezigheid.

 Het vissen op brasem is erg populair omdat je ze zonder al te veel inspanningen al flinke hoeveel heden kunt vangen .Het gaat dan altijd om de vissen die het predicaat "medium " verdienen, de echt grote jongens van 2 kilo of meer zijn wat moeilijker te vangen. Onmogelijk is het echter zeker niet. Hoe vaker je gaat vissen, het liefst met iemand die al een ouwe rot is in het vissen en kijk wat hij allemaal doet en .... te vertellen heeft. Op een dag ga je vanzelf ook die grote jongens vangen.

Er wordt meestal gevist op Brasems met de matchhengel of de feederhengel bij de feeder gebruik je een voerkorf om op grotere afstanden te kunnen vissen op de grotere soorten .

Lees verder...