Uw mooiste foto afdrukken op Canvas doek!

 Lees de onderstaande tips aandachtig door voor een optimaal resultaat van uw canvasschilderij.

Om een canvas schilderij te maken is het van belang dat de afbeelding van hoge kwaliteit is. Hoe scherper de afbeelding is des te mooier is het resultaat. Een goede belichting van de foto zal zeker van invloed zijn.

Let er ook op dat de randen mee bedrukt worden, dat houdt in dat er een deel van de door u aangeleverde foto/illustratie op de rand van de lijst zullen komen.
Als er dus een gezicht of bijvoorbeeld tekst heel dicht op de rand staat dan kan dat dus aan de zijkant van het doek komen te staan.

Bij gebruik van een 2cm dik frame valt er rondom de afbeelding ongeveer 2 cm op de rand van het doek.
Dat deel is dus niet zichtbaar op de voorzijde geprint maar valt op de zijkant van het doek.
Bij gebruik van een 4 cm frame wordt dit zelfs +/- 4,5 cm rondom wat op de rand valt.

Je kunt digitaal een bestand aanleveren of  per post voor gewone foto,cd,dia of negatief. Als het bestand te groot is voor de online bestelpagina dan kunt u deze op cd branden en opsturen. Het inscannen van negatieven en foto/illustratie is gratis! (1 per besteld doek, negatief=normaal kleinbeeld kleur)

Als je er voor kiest om het bestand on-line (dus digitaal) te versturen via de bestel pagina dan is het van belang dat het bestand van goede kwaliteit is. Een 2 miljoen pixel camera is veelal voldoende, nogmaals als het niet voldoet dan wordt er in ieder geval contact met je gezocht!

Om de bestelprocedure niet onnodig moeilijk te maken en het proces van bestellen simpel te houden is er niet te zien wat er daadwerkelijk op de rand van het doek komt te staan. Heeft u twijfels dan kan er altijd een proefdruk opgestuurd worden per mail. Dit kan mogelijk wel de bestelling iets vertragen.

Als je niet zeker weet of jouw afbeelding geschikt is voor een canvasschilderij dan kun je deze mailen, er wordt dan bekeken of de foto geschikt is. Geef dan ook aan aan welk formaat afdruk je denkt. Het beoordelen van de foto is kosteloos en verplicht je tot niets!

Als uzelf iets heeft gemaakt met Photoshop of ander programma dan dient u er rekening mee te houden dat de afbeelding in RGB formaat wordt aangeleverd. CMYK wordt omgezet naar RGB alvorens de print verwerkt wordt, iets wat u beter zelf kunt doen. Zet daarom het bestand om in een laag en sla het op als JPG bestand. Dit bestand kunt u dan opsturen.

Voor meer info zie Canvasenco

 

 

 

Reacties

Goeie tips! Groet!

Misschien kan je een link plaatsen naar deze hobby site!

Ik heb afgelopen maand 3 foto's op canvas laten drukken van mijn trouwerij via Canvasenco De maten die ik besteld heb zijn 60x80 en een 90x90 op een 2 cm dik frame. Het derde doek was een 70x150 op een 4 cm frame. Ze zijn echt super geworden, zeer strak gespannen! Bovendien kreeg ik per e-mail voorbeelden te zien en ik kon aan de hand van die voorbeelden nog een foto aanpassen. Ik heb in het verleden ook bij andere aanbieders wel eens een foto op canvas besteld, maar eigenlijk ben ik nooit 100% tevreden geweest. Er was altijd wel wat, slap gespannen, een houten frame wat bagger was. Het zit hem in de details, fotogeschenk.nl is de enige aanbieder waarbij ik een ophangsysteempje geleverd heb gekregen. EEN ECHTE AANRADER DUS!

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
40bed6
Onthoud mijn gegevens!