Het leggen van een houten vloer.

 Wanneer u een nieuwe houten vloer gaat leggen kunt u niet direct beginnen. Enige voorbereiding is vereist. Het hout zal eerst moeten acclimatiseren. Het is aan te raden om de vloer minstens acht dagen in de ruimte te leggen waar die gelegd gaat worden. Zo kan het hout het vochtgehalte van de ruimte aannemen.

Wanneer u in een nieuwbouw woning gaat leggen legt u het hout plat neer in een dichte verpakking. Het beste is om er eerst al in te stoken voordat u de vloer gaat leggen. Gaat u de vloer leggen in een bestaande woning dan haalt u het hout uit de verpakking en legt u het plat neer.

De ondervloer is erg belangrijk. Deze moet vlak zijn, stofvrij maar vooral droog! Het vochtgehalte in de betonvloer mag niet hoger zijn dan 2,5 %. U kunt dit meten met een vochtmeter.

Begin altijd met dampdichte plastic folie, daaroverheen legt u de onderplaten en daarop komen de vloer planken. Het plastic folie beschermt uw vloer tegen vocht van onderuit.

De planken moet u altijd even controleren van te voren. De lelijke stukken zaagt u eraf. De goede planken zijn goed te gebruiken als begin of eindpunt.

Voor meer info zie Klusidee

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
b14c7d
Onthoud mijn gegevens!