Zilvermaan, website over goudsmeden

 Zilvermaan is een nieuwe website gericht op amateur goudsmeden. De website is begin 2006 opgezet door Ingrid Frerejean uit Tilburg. Zij is zelf een amateur goudsmid die 3 jaar geleden startte met haar eerste cursus edelsmeden. Al snel enthousiast geworden over dit prachtige vak, ging zij informatie verzamelen en materialen aanschaffen om ook thuis aan de slag te kunnen gaan. Toen bleek dat er op internet erg weinig te vinden was, zeker voor hobbyisten. Zo ontstond het idee om een oude hobby (websites maken) te combineren met een nieuwe hobby (goudsmeden).

Op de website is informatie te vinden over technieken en gereedschap. Er staan voorbeelden op van werkstukken met een stap-voor-stap werkbeschrijving. Leerzaam en leuk om te lezen, herkenbaar door te zien waar een amateur tegen aanloopt. Op de links-pagina vind je naast de links naar andere sites, ook overzichten van interessante boeken en lokaties waar je cursussen kunt volgen. Tevens is er een webwinkel aan de site gekoppeld waar je gereedschap en materialen kunt kopen.

De nieuwe aanwinst voor de site is een Forum, dat sinds oktober 2006 geopend is. Het Forum is op een bredere doelgroep van alle niveaus gericht. Zowel amateurs als doorgewinterde profs kunnen hier hun ei kwijt. Iedereen kan zich aanmelden en deelnemen aan het forum, vragen stellen, vragen van anderen beantwoorden, of zijn tips en trucs verklappen.

                                        Hanger

 

 

 

 

                                                                

Het Forum is jong en kan nog veel goudsmeden van elk caliber gebruiken. Hoe meer mensen zich actief op dit forum gaan bezig houden, hoe interessanter het zal gaan worden.


Ring

 

Ga vooral eens een kijkje nemen, je bent tot niets verplicht en het kost je ook niets. En schroom vooral niet een berichtje achter te laten, juist ook als je nog een beginner bent. Pas als er vragen worden gesteld, komen de antwoorden met informatie die voor iedereen interessant is.

 

Voor meer info zie Zilvermaan

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f91cd9
Onthoud mijn gegevens!