Zelf Tuttels maken

 Wilt u de kleine (of uw kleinkind) eens verassen met een zelfgemaakte tuttel, dan kunt u hieronder vinden hoe u dat moet doen.

Hier is het patroon van het doekpopje:

Benodigdheden:

Een lapje stretch badstof (50 cm.bij 50 cm.).
Een stukje afbindgaren Wat vul wol (fibervil).
Garen naar kleur voor naaimachine.

Werkbeschrijving:

Teken het patroon over op een A3 papier of print het uit en vergroot het op een kopieermachine tot het de juiste afmetingen heeft.

 

Als je dat gedaan hebt, leg je het uitgeknipte lijfje op dubbel gevouwen stof met de goede kanten op elkaar en met de rek naar links en rechts.
Hou er rekening mee dat je het patroon +/- 1,5 cm uit de kant legt. (alleen de zijkant).
Teken het patroon met een stof potlood of krijt over. Naai de stof volgens patroon. Vergeet geen opening te houden net onder het handje (zie patroon)

Knip de stof bij, met ongeveer een halve centimeter naad (niet minder).
Keer de stof om door de opening.
Zoek het midden op van de stof en zet aan de bovenkant in het midden een klein puntje of streepje, zodat straks het hoofdje netjes in het midden zit.

Stop wat fibervil door de opening in het popje op de plek van het hoofdje en zorg dat de omtrek van het hoofdje 14 cm word. Bindt het hoofd af. Naai de opening netjes dicht.

Knip het patroon van het mutsje uit. Vouw voor het mutsje het resterende stof dubbel met de goede kanten op elkaar. Leg de langste kant op de stofvouw, zorg er wel voor dat de opening van het mutsje de meeste rek heeft. Trek het patroon over op de stof en knip het met 1 cm naad uit. Knip de naad van de zijkant tot het puntje bij tot een halve cm. Keer het mutsje. Vouw 1cm naar binnen en zet het mutsje op het hoofdje (werk het afbind draad weg onder het mutsje) en zet het vast met kleine steekjes zo dat je het eigenlijk niet ziet.

Leg 2 knoopjes in de handjes en klaar is je doekpopje.

Dit artikel was overgenomen van de Tuttel site maar deze site is helaas niet meer in de lucht. Wij kunnen u dus niet meer doorverwijzen.

 

 

Reacties

mooi

Bedankt voor de beschrijving, ik zal me er binnenkort eens aan wagen!

Hallo,

Dit is een duidelijke werkbeschrijving.
Weet U een adres waar ik de materialen voordelig kan inkopen?

Petra

Dank! Helemaal geweldig! Please kee it on air! Hopen dat de baby er blij mee is...

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
8465cb
Onthoud mijn gegevens!