Tips, trucs en wetenswaardigheden op hobby gebied.

 Hieronder een lijst met allerlei trucs, tips en wetenswaardigheden op hobby gebied. De lijst is nog kort, maar iedereen wordt uitgenodigd om goede tips te delen met de andere bezoekers. Dit kunt u doen via de contactpagina.

Tip 1

Uiterst veelzijdig schilderen met acrylverf kent nauwelijks technische beperkingen. De toepassingen zijn zeer gevarieerd.

Tip 2

Acrylverf kan onverdund gebruikt worden. Het gebruik van mediums kan de mogelijkheden vergroten.

Tip 3

Gel mediums zijn in een tube of emmer verkrijgbaar, hiermee ontstaat een smeuïge massa waarmee u volume en structuur in uw werkstuk aanbrengt.

Tip 4

Om uw acrylpenselen schoon te maken kunt u het beste handzeep en water gebruiken.

Tip 5

Als u met olieverf wilt gaan schilderen en niet te lang wilt wachten kunt u uw werkstuk het beste opzetten met acrylverf en dan verder gaan met olieverf.

Tip 6

Het principe van kleurmenging gaat uit van de drie zogenaamde primaire kleuren: rood, geel en blauw. Een kleur wordt lichter door toevoeging van wit en donkerder met zwart, grijs stompt een kleur af.

Tip 7

Plakkaatverf hecht op iedere vetvrije en iets poreuze ondergrond, zoals papier en karton, maar ook op hout, gips en aardewerk.

Tip 8

Met verfpigmenten creëert u diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld kinderverf. Hier zijn de volgende benodigdheden nodig: kleurpigment, 1 kopje volle melk, 1 pipet. Doe 1 theelepel pigment in een kopje en voeg met een pipet de melk toe, roer het geheel door met een kwastje tot er een pasta ontstaat.

Tip 9

Er is een universele verf op acryl basis die gebruikt kan worden voor gips, hout,
en op bloempotten.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4b5553
Onthoud mijn gegevens!