Tiffany of koperfolie techniek, is een erg oude techniek om kleine stukjes glas aan elkaar te zetten.

 Tiffany, eigenlijk koperfolie techniek, is een erg oude techniek om kleine stukjes glas aan elkaar te zetten. Dit doe je door middel van koperfolie en tin. Hierdoor kun je patronen verfijnd uitwerken.

Dhr. Tiffany wist dit en hij ontwierp veel modellen die nu nog steeds worden gemaakt. Doordat Dhr. Tiffany bekendheid heeft gegeven aan deze techniek, wordt het in de volksmond dus tiffany genoemd.De reden dat we zelf zijn begonnen met het maken van dit soort lampen is heel eenvoudig. We vinden de lampen erg mooi, maar helaas is een echte tiffanylamp niet voor elke beurs weggelegd. Dat is de reden dat we ze zelf zijn gaan maken. Eerst voor eigen gebruik en nu ook op bestelling. We maken de kopieën van de lampen van Dhr. Tiffany op kunststofmallen.

 Daarop worden de kleine stukjes glas geplakt die omwikkeld zijn met de koperfolie. Vervolgens worden deze stukjes glas aaneen gesoldeerd met een fijn randje tin. Tegenwoordig maken we veel dingen met deze techniek van ramen tot allerlei snuisterijen. Ook ontwerpen we soms onze eigen lichtjes of raamhangers.

 

 

             

 Tijdens het maken van de lampen zijn we tegen een probleem opgelopen.
Dit was tijdens het maken van 6, 8 en 12 hoekige lampen. We waren aan het worstelen met touwtjes en plakband en we kwamen net steeds die ene hand te kort. Daarop heeft Dhr Van Kuyk een oplossing gevonden die het allemaal veel simpeler maakt.
Kijk hiervoor op "Een primeur in de Glaskunst, de universele mal".

 

 

 

 

 

 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
10025d
Onthoud mijn gegevens!