Maskers maken van gips of van kunststof voor een gekostumeerd bal.

 Ik ben een 54 jarige moeder en oma en ben reeds 17 jaar gebonden aan een electrische rolstoel. Sinds geruime tijd ben ik, met hart en ziel, bezig met het maken van maskers.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting!

Je hebt de keus uit een gezichtsmasker van gips of van kunststof. Een gipsen masker kun je ophangen om je interieur op te pimpen. Een kunstsof masker, wat natuurlijk veel lichter is, kun je op een sierstokje maken zodat je het voor je gezicht kunt houden op bv een gekostumeerd bal. Een ogenmasker heeft twee lintjes aan de zijkanten zodat je die om je hoofd kunt binden.

Het is ook leuk om een masker op een spiegel of een houten paneel te maken.

 

 Het is ook leuk om een masker op een spiegel of een houten paneel te maken.

Het gezichts- of ogenmasker wordt eerst gepatineerd om het masker niet zo wit te laten lijken. Dit moet dan een dag drogen omdat de patina op terpentine basis is.

 

 Dan ga ik kijken in welke kleurstelling ik het masker wil maken en struin dan al mijn dozen met materialen af en zoek van alles bij elkaar.

Met potlood teken ik de contouren van de lippen en schilder de mond in de gewenste kleur. De kleur maak ik vaak door verschillende kleuren acryl te mengen. Dan bepaal ik welke vormen ik op het gezicht wil maken.

 

 

 Dan ga ik binnen de contouren schilderen met acrylverf en maak daarvoor een keuze uit de vele penselen en kwasten in verschillende diktes.

Het schilderen vraagt enige tijd omdat er meerdere lagen acrylverf aangebracht moeten worden voordat het goed pakt, dit geldt zeker als je werkt met een kleur waar metaal pigmenten inzitten zoals goud, zilver of brons.

 Het masker wordt dan verder versierd met glitterverf, pailletten, kant, stofjes, oude sjaaltjes, touw, kraaltjes, sieraden, plaksteentjes, schelpjes, zilverband/goudband, boa, veertjes, pompoenen, bloemen, vlinders, enz, enz., wat je maar leuk vindt.

 

 Vele materialen koop ik op internet, ik snuffel veel op marktplaats en daar vind ik vaak leuke dingen voor een prikkie, zoals oude sieraden, plaksteentjes, band en boa. Action is ook een winkel waar je nogal eens iets leuks vindt.

Ik kan al mijn creativiteit kwijt in het maken van een masker. Het wordt altijd leuk, eigenlijk kan het niet mislukken.

Met dank aan Jurrien Moraal

 

 

 

 

 

 

Reacties

ik vind uw maskers een prachtig voorbeeld voor mijn opdracht op school (een masker maken) en ik vroeg mij af hoe het gezicht zo mooi egaal krijgt?

groetjes Jennifer

De maskers, kunststof en gips, die ik gebruik zijn al glad van zichzelf dus dat is mijn verdienste niet. Ik gebruik wel goede acrylverf die goed uitvloeit, Aleene's .

Je kunt ook maskers maken met stukjes gipsverband, die je dan over een mal (inspuiten met meubelspray) of gezicht (vaseline erop eerst) legt en die maskers zijn ruw maar erg leuk. Ik heb van de gezichtjes van de kleinkinderen met gipsverband een masker gemaakt. Was soms wel eng voor ze, ze zijn nog klein en moeten dan wel goed vertrouwen hebben in je. Ze moeten goed kunnen blijven ademhalen en zien. Het resultaat was uiteindelijk erg leuk, kinderen zijn zo creatief en kunnen een masker geweldig leuk oppimpen.
Jurrien

Ik hoop dat je iets meer weet, mail me maar als je nog meer wilt weten.

wat een maskers zeg

ik moest voor school plaatjes van masker zoeken en ik heb er een hele boel gevonden

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6072cb
Onthoud mijn gegevens!