Macramé is een handwerktechniek, verwant aan kant.

 Macramé is een handwektechniek, verwant aan kant, ze bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt.
Een macramé knoop bestaat uit 4 naast elkaar liggende draden, de buitenste draden om de knoop mee te maken, de binnenste draden om de knoop rond te maken. Indien een groter stuk gemaakt worden wisselen de buitenste en de binnenste draden na een (beperkt) aantal knopen, de draden worden dan herverdeeld zodat de binnenste draden van de hogere rij nu de bovenste draden zijn.

In zijn meest bekende vorm wordt macramé gebruikt om armbandjes te maken, bestaande uit 4 draden. hiervoor worden de basisknopen gebruikt, een rechte of een gedraaide knoop.

 

Knopen

Er zijn 2 basisknopen, een rechte knoop en een gedraaide knoop. De rechte knoop zal indien hij gedurende lange tijd gebruikt wordt een platte reeks geven. De gedraaide knoop geeft een spiralende reeks.

Meer ingewikkelde knopen, zoals de 8-knoop omvatten meerdere draden.

Om een groter stuk 'stof' te krijgen met behulp van macrame moeten de verschillende reeksen regelmatig worden herverdeeld zodat ze samenhangen met de reeksen ernaast.

Voor meer info zie Hobbydoos

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
43d486
Onthoud mijn gegevens!