Beelden maken met Paverpol

 Paverpol is een vloeistof, die veel natuurlijke materialen keihard kan maken. Het is geschikt voor binnen en buiten werkstukken. Ontwikkeld door en voor kunstenaars    Paverpol is de Nr.1 decoratie- en textielverharder, en is onschadelijk voor mensen, dieren en milieu. Het is een veilig product dat zeer populair is bij kunstenaars en hobbyisten. Door de vele toepassingsmogelijkheden hebben vele winkeliers wereldwijd besloten om Paverpol op te nemen in hun assortiment.

Paverpol is op waterbasis. Het is onwikkeld door een Nederlandse groep kunstenaars die er grote en kleine objecten mee maken.
Men kan er allerhande materialen keihard mee maken zoals: textiel, papier, zeemleer, glasvezelmat, zelfhardende klei en allerhande natuurlijke materialen. Het laat zich hechten op: hout, keramiek, gips, beton en steen en tempex (piepschuim) etc. Met Paverpol maak je prachtige kunst zoals beelden, tuinbeelden, figuren, poppen, sculpturen en vele denkbare decoraties.

Over de gehele wereld bestellen hobbyshops, handenarbeid- winkels en particulieren Paverpol en bij- producten. Zie de pagina distributeurs of ga naar de onlineshop.

Een unieke eigenschap van Paverpol is zijn snelle droging. Daardoor is het mogelijk om in één dag een kant en klaar kunst object te maken, bijvoorbeeld een beeldje of tuinbeeld. Paverpol droogt volledig transparant op. Verwarmen door bijvoorbeeld een haarföhn, versnelt de droogtijd. Gekleurde textiel, eventueel met dessin blijft zijn oorspronkelijke uitstraling behouden. Naast de Paverpol transparant zijn ook Paverpol loodkleur, brons en terra cotta verkrjgbaar. Door kleurpoeder (Pavercolor) aan Paverpol transparant toe te voegen, kan Paverpol gekleurd worden zonder de droogtijd te vertragen. Bijvoorbeeld witte textiel kan naar eigen keuze gekleurd worden. Pavercolor is inmiddels in 26 kleuren leverbaar. De kleuren zijn onderling vermengbaar zodat jijzelf, vele kleurtinten kunt maken. Grote buitenobjecten moeten altijd voorzien worden van een goed frame. Van uitsluitend textiel en Paverpol kan geen Eiffeltoren gebouwd worden! Bovendien kan een object in de volle zon weer flexibel worden. Bij afkoeling krijgt het echter weer de oorspronkelijke vorm. Goed ondersteunen dus! Laat een buitenobject bewerkt met Paverpol altijd door en door uitharden. Afhankelijk van de temperatuur kan dit enkele weken duren. Dit voorkomt witte uitslag. Daarna kan het eventueel beschilderd en buiten geplaatst worden.


Een creatie van Dorry Luynenburg - Nederland

 

Paverpol in vloeibare vorm vorstvrij bewaren, in uitgeharde vorm kan Paverpol extreme vorst doorstaan. Gereedschap en handen gewoon met warm water afspoelen. Handschoenen dragen is niet noodzakelijk.
Paverpol is verkrijgbaar in : 500 gram, 1000 gram en 6000 gram.


Een creatie van Gerreke van Veen - Nederland

Nieuwsgierig geworden?

Voor meer info zie Paverpol

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d08c4a
Onthoud mijn gegevens!