Aan de slag met powertex

 Hier kunt u zien hoe u een leuke clown kunt maken met powertex!

Dit is een bijdrage van Erna Vanbeselaere die al de nodige ervaring heeft met het werken met dit materiaal.

Veel plezier met het maken van deze clown!Lees verder...

Vakantie in een pipowagen in Frankrijk

 Beleef uw zomervakantie in een woon/zigeunerwagen op het platteland, waar de romantiek, de zonnebloemen en de zon u uitnodigen voor een onvergetelijk verblijf in de Drome Provencale, vlak naast ons boerderijtje. U zult er de stilte, de zon, de natuur en het gezang van de nachtegaaltjes tegenkomen. 's Avonds kunt u tijdens de zonsondergang genieten van uw eigen gegrilde vlees op de barbecue.

 

Lees verder...

Hier voor de liefhebbers een uitleg over het haken met kralen.

 Benodigdheden:
Je hebt ongeveer 10 meter staaldraad nodig
Kralen in allerlei maten
Haaknaald
Afhankelijk van hoe strak je haakt een haaknaald nr 2.5-4
Knijpkraaltjes
Ringetjes (oogjes)
Een slotje.
In plaats van gecoat staaldraad kun je natuurlijk ook ander draad of bv. leer kiezen.

Lees verder...

Moederdag Kreafestatie 2008 in De Rijp in Noord-Holland

 De Moederdag Kreafestatie 2008 bestaat uit een groot aantal produkt-presentaties van de allernieuwste hobby-produkten en zal verzorgd worden door leden uit de diverse design-teams van Creatief Centrum Nederland aangevuld met landelijk bekende demonstratrices en auteurs van Hobby-boeken.
Creatief Centrum Nederland biedt de creatieve consument middels Kreafestaties de mogelijkheid om zich te oriënteren in en kennis te maken met de enorme hoeveelheid aan nieuwe hobby-materialen.

 

Lees verder...

Tips, trucs en wetenswaardigheden op hobby gebied.

 Hieronder een lijst met allerlei trucs, tips en wetenswaardigheden op hobby gebied. De lijst is nog kort, maar iedereen wordt uitgenodigd om goede tips te delen met de andere bezoekers. Dit kunt u doen via de contactpagina.

Tip 1

Uiterst veelzijdig schilderen met acrylverf kent nauwelijks technische beperkingen. De toepassingen zijn zeer gevarieerd.

Tip 2

Acrylverf kan onverdund gebruikt worden. Het gebruik van mediums kan de mogelijkheden vergroten.

Lees verder...

Nieuwe kleurplaten van paard, kasteel en een zeilboot

 Hier nog wat nieuwe kleurplaten om de kinderen bezig te houden. Een mooie zeilboot kleuren, een paard dat steigert of een paardje dat slaapt. Misschien moet er wel een mooi kasteel gekleurd worden.
Staat hier niets voor jullie bij kijk dan ook nog even op kleurplaten van Bob de Bouwer of bij kleurplaten van Dora.

Heeft u ook nog leuke kleurplaten, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook deze zeker op de site plaatsen.

Lees verder...

Droogrekje maken van hout voor appels.

 Dit is een eenvoudig klusje voor de beginnende klusser en het resultaat staat heel gezellig in een nostalgische keuken!
Het is in principe een eenvoudig raamwerk met aan beide kanten inkepingen om de droogstokken in op te hangen.
U kunt het beste onbehandeld hout hiervoor gebruiken want dat geeft geen smaak af aan de te drogen appelschijfjes. Het is een uitdaging om het rekje te versieren met leuk houtsnijwerk of mooie krullen.

Benodigdheden: Lees verder...

Zelf een waterbak voor vogels maken van cement en koolbladeren.

 In de zomermaanden hebben de vogels bij warm weer water nodig om te drinken en om te badderen. Zo'n waterbak is eenvoudig te maken en ook leuk om te doen.

Als je vogels in je tuin wilt krijgen is het leuk om dit te realiseren met een zelfgemaakte waterbak gemaakt van koolbladeren en cement.

Voor het maken van dit waterbakje zijn koolbladeren gebruikt maar u kunt natuurlijk ook andere grote bladeren gebruiken.
Rabarber en Gunera zijn hier ook zeer geschikt voor. Het beste kunt u wat verlepte bladeren gebruiken, want deze zijn wat makkelijker te modelleren. Lees verder...

Zelf een borduurpatroon maken, van foto tot borduurpatroon!

 Het leukste hobbyprogramma voor op de PC!
Deze tweede versie van Borduren is tot stand gekomen door de reacties van honderden gebruikers van de eerste versie. Het programma heeft hierdoor nog meer mogelijkheden en is nog gebruikersvriendelijker geworden.

Met Borduren 2 kunt u van al uw favoriete afbeeldingen een borduurpatroon maken. Importeer uw afbeelding via scanner, digitale camera, clipart cd's of internet in de computer en verfraai het met de uitgebreide bewerkingsmogelijkheden in het programma. Als de afbeelding helemaal naar wens is, zet het programma de afbeelding automatisch om in een borduurpatroon in kleuren en symbolen. U hoeft het patroon alleen nog maar te printen. Er is geen grens aan de grootte van het patroon, want printen kan op meer dan 100 pagina's. Ook geeft het programma een handig overzicht van alle benodigde materialen.

Lees verder...

Glasgraveren kan je ook zelf aanleren!

WolfGlas graveren is een oude techniek om het glas te versieren. Het graveren van het glas doe je met een stiftje van metaal met op de punt een dun laagje diamantgruis.
Je kunt deze stiften op diverse manieren gebruiken.

                                                               Panter 

Een goed hulpmiddel is de glasgraveerset van proxxon met een vast toerental. Deze kan je voor verschillende doeleinden gebruiken en heeft een variabel toerental.
We zetten dit apparaat in een vaste houder binnen bereik en gebruiken een flexibele slang waar we de stiftjes in vastzetten. De techniek die we gebruiken bij het graveren is er een welke de chinezen vroeger gebruikten om hun ramen te versieren. Deze werden toen nog niet gezandstraald zoals tegenwoordig wel het geval is.

Lees verder...

Met servetten dakpannen en of leisteen plaatjes versieren.

 Was de dakpan eerst en laat drogen.
Nu eerst de dakpan geheel verven, dus ook de achterkant, het liefst in een lichte kleur dan komt het servet beter uit. Goed laten drogen. Gebruik eventueel een föhn.
Neem van een servet de bovenste laag (van de drie). Knip een gedeelte uit of gebruik het hele servet. Smeer de dakpan in met chemage en als het bijna droog is, dan het servet er opplakken en voorzichtig aanwrijven met je vingers. Alle vouwen behoedzaam wegwrijven, altijd naar de buitenkant.
Als het goed droog is nogmaals insmeren met chemage. Weer goed laten drogen.
Ook andere materialen kunt u op de dakpan plakken of er wat bij schilderen, b.v: welkom, uw huisnummer of uw naam.
Daarna eventueel met glans- of buitenvernis bewerken zeker als u de dakpan buiten zet of hangt. Lees verder...

Voorbeelden van werkstukken met textielverharder

 Met dank aan Joke Heesters van Gisbergen.

Laat ik mij eerst even voorstellen.
Mijn naam is Joke Heesters van Gisbergen.
Mijn grootste hobby is beelden maken met textielverharder,
daarnaast werk ik ook graag met het computerprogramma Paint Shop Pro.

Ik ben reeds enige tijd bezig met het maken van beelden, sommige beelden zijn gemaakt met textielverharder (paverpol) en andere met textielverharder plus zelfhardende klei. Men kan er allerhande materialen keihard mee maken zoals: textiel, papier, zeemleer, glasvezelmat, zelfhardende kleisoorten en allerhande natuurlijke materialen.
Ik heb geen workshop of opleiding gevolgd, maar heb wel hier en daar enkele goed bruikbare tips gekregen.

 

 

Lees verder...

Zelf rozen maken van Crêpepapier, stap voor stap met foto's!

 Het is leuk om zelf papieren rozen te maken. Het lijkt heel moeilijk maar als u er een gemaakt heeft gaat de volgende heel gemakkelijk en het resultaat zal u verbazen.

 

 

 

Lees verder...

Vervolg op zelf poppenhuis maken in een vitrinekast

 Update januari 2008
Met dank aan Emmy ’s Poppenhuiskast

 

 

Er is veel gebeurd in poppenhuisland, veel meubels zijn erbij gekomen en het dakterras is zo goed als af. De keuken ziet er goed vol uit en zo ook de winkel. Hieronder staan de foto's zoals het poppenhuis er nu uitziet, van breien is niet veel gekomen en van veel knutselen is maar een deel bereikt. Veel miniaturen zoals: serviesgoed (senseo apparaat, bekers, Jip en Janneke spul, badkamer en slaapkamer spulletjes) enz. enz. heb ik bij Wil Leussink gekocht, andere spulletjes voor op de babykamer en badkamer heb ik ook via internet gekocht bij hele handige dames (linken staan onder aan).

Lees verder...

Zelf een mooi kussen van Patchwork maken.

 Patchwork en quilten

Patchwork patronen
De prachtige patchwork-patronen van Bobbin en van Be-Colourful kunt u snel en eenvoudig via de site bestellen.

 

 

Quiltsoftware en patchwork boeken
Voor quiltsoftware en andere Electric Quilt producten bent u bij de site van Wilma Karels op het juiste adres. Zij leveren bijvoorbeeld Electric Quilt 6 met de Nederlandstalige handleiding.

U treft daar veel Nederlandstalige informatie aan over EQ6. Kijk eens bij de 99 punten waarin EQ6 verschilt van EQ5 of lees de 10 redenen waarom u met EQ6 zou moeten werken.

De Patchwork boeken van Heleen Pinkster treft u ook aan bij deze artikelen.

Lees verder...

Zelf een leuk slinger maken met eigen foto!

 Heeft u binnenkort een verjaardag met een bijzonder tintje, 40 jaar, 50 jaar of 1 jaar, het maakt eigenlijk niet uit, u kunt altijd een leuke slinger maken voor de jarige.
Benodigdheden:
Wat touw, afhankelijk van de maat van de slinger.
Een leuke foto.
Wat plaksel.

Zet een leuke foto waarvan u een slinger wilt maken in paint (op bijna iedere p.c. aanwezig) en verklein de foto tot ongeveer de maten breedte 298 hoogte 448.

Lees verder...

Kleurplaten Bob de Bouwer

 Hier nog wat kleurplaten van Bob de Bouwer, altijd leuk voor de stoere jongens om te kleuren bij regenachtig weer. Bij mooi weer zijn ze natuurlijk buiten.

Voor kleurplaten van Dora kunt u deze pagina bezoeken.

Veel plezier!

Lees verder...

Vliegeren, zelf een papieren vlieger maken.

 Vliegeren wordt tegenwoordig weer veel gedaan. Vliegers kun je tegenwoordig kopen in allerlei soorten, maten en kleuren, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken en dat is misschien nog wel het leukste van vliegeren.
De benodigde materialen zijn heel simpel en niet te vergeten, heel goedkoop. Een dun latje van 3 cm breed en ongeveer 75 cm lengte, een dun bamboe stokje van ongeveer 50 cm, een vel bruin pakpapier, een beetje plakmiddel en kleine stukjes vliegertouw om het geheel in elkaar te zetten.
Om te beginnen wordt het bamboestokje op een bepaalde hoogte dwars op het dunne latje bevestigd. Op ongeveer 25 cm van de bovenkant. Dat is een heel secuur werkje, links en rechts moet precies in verhouding zijn want anders gaat de vlieger, door verschil in gewicht, kantelen. Dat kan soms nog wel gecorrigeerd worden door aan de lichtere kant iets gewicht aan te brengen. Bv. door een extra stukje papier er bij te plakken. Lees verder...

Telpatroon van uw lievelingsfoto

 Houdt u van borduren maar bent u uitgekeken op de normale patronen, dan heb ik mogelijk iets voor u gevonden.

Dit bedrijf kan elke foto, een pasfoto of affiche, voor u in een telpatroon omzetten. Voor de meeste foto's kunt u het standaard formaat (120x180 kruisjes) kiezen. Als de foto echter veel details bevat, bijvoorbeeld een familiegroepsfoto, dan kunt u beter een groter formaat kiezen. (180x240 of 240x320 kruisjes). Hoe groter het aantal kruisjes, des te gedetailleerder het borduurwerk.

Hoe groot wordt mijn eigenlijke borduurwerk?
De uiteindelijke afmeting van uw borduurpatroon hangt af van:
Het aantal kruisjes van het telpatroon het linnen waarop u borduurt.
Gangbaar is linnen met 10 weefseldraden per cm.

 

Lees verder...

Kinderen bezig houden, leuke kleurplaten van Dora

 Bent u oop zoek naar leuke kleurplaten van Dora, wij hebben er enkele op deze site gezet. U kunt hier kleurplaten uitzoeken en uitprinten. Daarna zijn de kinderen weer even bezig.

 

 

Heeft u zelf een leuke tekening gemaakt die u graag op deze site wilt plaatsen, stuur ons een foto dan zetten wij hem op deze site. Maakt u met uw tekening mogelijk ook nog andere kinderen blij.

 

                  

Lees verder...

Zelf beeldjes maken van verschillende materialen, o.a. gasbeton

 Hier nog een artikel aangeleverd door Joke Haring.
Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt van speksteen en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw beeldjes op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met speksteen, ook deze zijn van harte welkom!

U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

Lees verder...

Zilvermaan, website over goudsmeden

 Zilvermaan is een nieuwe website gericht op amateur goudsmeden. De website is begin 2006 opgezet door Ingrid Frerejean uit Tilburg. Zij is zelf een amateur goudsmid die 3 jaar geleden startte met haar eerste cursus edelsmeden. Al snel enthousiast geworden over dit prachtige vak, ging zij informatie verzamelen en materialen aanschaffen om ook thuis aan de slag te kunnen gaan. Toen bleek dat er op internet erg weinig te vinden was, zeker voor hobbyisten. Zo ontstond het idee om een oude hobby (websites maken) te combineren met een nieuwe hobby (goudsmeden).

Op de website is informatie te vinden over technieken en gereedschap. Er staan voorbeelden op van werkstukken met een stap-voor-stap werkbeschrijving. Leerzaam en leuk om te lezen, herkenbaar door te zien waar een amateur tegen aanloopt. Op de links-pagina vind je naast de links naar andere sites, ook overzichten van interessante boeken en lokaties waar je cursussen kunt volgen. Tevens is er een webwinkel aan de site gekoppeld waar je gereedschap en materialen kunt kopen.
Lees verder...

Zelf beeldjes maken van speksteen of albast

 Hieronder wat beeldjes gemaakt van speksteen en albast die zijn ingezonden door Joke Haring.

Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt van speksteen en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw beeldjes op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met speksteen, ook deze zijn van harte welkom!

U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

 

Lees verder...

Werken met Paverpol

 Paverpol

De textiel- en decoratieverharder bij uitstek. Dompel natuurlijke materialen bijvoorbeeld textiel in de Paverpol. Drapeer, of wikkel ze om een geraamte en laat het drogen. Paverpol droogt snel. Na uitharding heeft u een prachtige decoratie, of beeld, geschikt voor binnen èn buiten. U kunt tevens papier, zijde, ongeverfd leer, zelfhardende klei (bijv. Formo, Ladoll of Premier), styropor (piepschuim), droogbloemen, hout, gips, aardewerk etc. met Paverpol combineren.
Unieke eigenschappen: wordt zonder toevoegingen keihard en buitenobjecten behoeven niet gevernist te worden. Gemakkelijk met warm water van handen af te wassen

Lees verder...

Sieraden maken van edelmetaal, vilt, email, of mokume

Edelsmeden


 De cursus Edelsmeden laat je kennis maken met de basistechnieken van het edelsmeden.
De cursus begint met het leren bewerken van het metaal. Dit houdt in het leren zagen, vijlen, en schuren van het metaal in de gewenste vorm. Je leert gereedschappen te hanteren om het metaal te bewerken aan de hand van verschillende technieken. Er wordt aandacht besteed aan het ontwerpen door deze eerst in papier driedimensionaal uit te voeren waarna het uitgeknipte gedeelte als mal dient voor het ontwerp. Ook de theorie achter het edelsmeden zal de nodige aandacht krijgen.
Iedere cursist krijgt theorie stencils mee naar huis om te bestuderen.
Aan het eind van de cursus kan de cursist eenvoudige sieraden ontwerpen en maken.
Deze cursus is ook uitermate geschikt voor jonge mensen die zich willen oriënteren op het gebied van edelsmeden i.v.m. een schoolkeuze. Zie Metalartcreations

Lees verder...

3D-kaarten maken

 Het maken van wenskaarten is in Nederland een door veel mensen bedreven hobby, bij de wat minder jonge vrouwen misschien wel de meest bekende.
Eén van de meest gebruikte technieken daarbij is het 3D oftewel 3-dimensionaal. Dit is het creëren van diepte door meerdere laagjes van een plaatje op de kaart te plakken. Om gelijk even een misverstand uit de weg te ruimen, het wil niet perse betekenen dat je dan DRIE laagjes maakt, het kunnen er ook twee, vier, vijf of soms nog meer zijn. Lees verder...

Schilderen met olieverf in drie fasen

 De schilder moet niet in de verleiding komen om het geen hij ziet dadelijk op doek te

willen zetten. Hij moet eerst de opbouw van het onderwerp bestuderen. Leon Engelen deelt het werk aan een schilderij in drie fasen in.

 

In dit artikel wordt globaal weergegeven, hoe men een schilderij moet opbouwen in verschillende fases.

Lees verder...

Beelden maken met Paverpol

 Paverpol is een vloeistof, die veel natuurlijke materialen keihard kan maken. Het is geschikt voor binnen en buiten werkstukken. Ontwikkeld door en voor kunstenaars    Paverpol is de Nr.1 decoratie- en textielverharder, en is onschadelijk voor mensen, dieren en milieu. Het is een veilig product dat zeer populair is bij kunstenaars en hobbyisten. Door de vele toepassingsmogelijkheden hebben vele winkeliers wereldwijd besloten om Paverpol op te nemen in hun assortiment.

Paverpol is op waterbasis. Het is onwikkeld door een Nederlandse groep kunstenaars die er grote en kleine objecten mee maken.
Men kan er allerhande materialen keihard mee maken zoals: textiel, papier, zeemleer, glasvezelmat, zelfhardende klei en allerhande natuurlijke materialen. Het laat zich hechten op: hout, keramiek, gips, beton en steen en tempex (piepschuim) etc. Met Paverpol maak je prachtige kunst zoals beelden, tuinbeelden, figuren, poppen, sculpturen en vele denkbare decoraties.

Over de gehele wereld bestellen hobbyshops, handenarbeid- winkels en particulieren Paverpol en bij- producten. Zie de pagina distributeurs of ga naar de onlineshop.

Lees verder...

Patchwork en quilten voor kinderen

 Wat is patchwork? Letterlijk betekent het lapjeswerk; het aan elkaar naaien van lapjes. Een quilt (spreek uit: 'kwilt') is een deken, die bestaat uit drie lagen. Een mooie bovenkant van aan elkaar genaaide lapjes, een warme tussenvulling en een onderkant. Deze drie lagen worden met kleine steekjes op elkaar gequilt (spreek uit: 'gekwilt'), dit is eigenlijk gewoon rijgen.
Daarna worden de randen afgewerkt.

De bovenkant van een quilt bestaat meestal uit blokken. Elk blok bestaat uit driehoeken of vierkanten. Sommige blokken bestaan zelfs uit ruiten of zeshoeken, maar die zijn nog te moeilijk. Jullie kunnen straks kiezen uit gemakkelijke en moeilijke patronen.

Lees verder...

Basis technieken om zelf te boetseren met kunststofklei

 Kneden Het is van belang om de kunststofklei soepel te maken alvorens te boetseren. Het soepel maken gebeurt door te kneden zodat alle eventuele lucht uit de klei verdwijnt. De klei wordt tevens soepel door je lichaamswarmte. Leg het niet op de verwarming of in de zon, daar wordt het eerder korreliger van! Vooral Fimo Classic blijft vrij lang brokkelig; voor kinderen is Fimo Soft of Creall-therm meer geschikt. Je kunt droge of brokkelige klei beter hanteerbaar maken door het te vermengen met MixQuick (van Fimo), verhouding 1 : 4 of 1 : 5. Deze "witte" klei beïnvloedt de kleur niet.

Het is niet aan te bevelen om het pakje in zijn geheel te kneden, in twee of meer delen kneden gaat sneller. Rol de klei in staafjes en draai ze in elkaar. Maak er opnieuw een bal van en herhaal dit enkele keren.

Lees verder...

Snijden en hakken in steen

 Snijden en hakken Dit is een techniek waarbij materiaal wordt verwijderd uit een ruw blok. Dit in tegenstelling tot boetseren waarbij een zacht en kneedbaar materiaal wordt toegevoegd aan een eerste dragende structuur. Eenmaal verwijderd materiaal kan niet meer toegevoegd worden. Er wordt dus ook meestal vooraf een model gemaakt op schaal uit een gemakkelijk te bewerken materiaal om verrassingen uit te sluiten.

Als materiaal voor een model is gasbeton, oasis en polystyreen goed bruikbaar. Stof van gasbeton is zeer schadelijk voor de longen en gasbeton moet dus alleen met de grootste zorg worden gebruikt.

De omvang van het uiteindelijke beeld wordt bepaald door de vorm en grootte van het ruwe blok, tenzij een beeld wordt samengesteld uit afzonderlijke elementen die later worden verlijmd.

Lees verder...

Een schaal maken van katoen met Paverpol

 Al eens een schaal gemaakt van katoen?? Met Paverpol is (bijna) alles mogelijk! Deze schaal die door 2 zittende figuren gedragen wordt, is een leuk gebruiksvoorwerp.
Toegepaste kunst!
Niet moeilijk om te maken en leuk om er bijvoorbeeld fruit, droogbloemen of snoep in te leggen.
Een origineel en niet-alledaags werkstuk.

Heeft u ook werkstukken gemaakt en u wilt dit kenbaar maken aan onze lezers dan kunt u dit aan ons doorgeven en zullen wij het plaatsen.

U kunt de foto (‘s) met beschrijving aan ons opsturen via de contactgegevens rechtsboven in de balk.

Alvast bedankt
Hobby

Lees verder...

Beeld maken van Speksteen

 Wilt u ook graag eens een beeldje proberen te maken maar u weet niet goed hoe u dat moet doen, met speksteen is het de moeite waard om daar eens mee te beginnen. U zult al gouw verbluffende resultaten hebben met deze steensoort. Het is natuurlijk het beste als u zich bij een clubje kunt aansluiten en e.e.a. onder begeleiding kunt gaan uitproberen. Hieronder in een paar stappen uitgelegd hoe het in zijn werk gaat Lees verder...

Macramé is een handwerktechniek, verwant aan kant.

 Macramé is een handwektechniek, verwant aan kant, ze bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt.
Een macramé knoop bestaat uit 4 naast elkaar liggende draden, de buitenste draden om de knoop mee te maken, de binnenste draden om de knoop rond te maken. Indien een groter stuk gemaakt worden wisselen de buitenste en de binnenste draden na een (beperkt) aantal knopen, de draden worden dan herverdeeld zodat de binnenste draden van de hogere rij nu de bovenste draden zijn.

In zijn meest bekende vorm wordt macramé gebruikt om armbandjes te maken, bestaande uit 4 draden. hiervoor worden de basisknopen gebruikt, een rechte of een gedraaide knoop.

 

Lees verder...

Houten beelden maken van eiken en acaciahout

 Jaap Huizing is een van de kunstenaars die zijn werk in de beeldentuin van "De Vlinder" tentoonstelt.
Hij maakt houten beelden en gebruikt hiervoor eikenhout en acaciahout.

Hij begint het werkstuk eerst met de kettingzaag te bewerken totdat hij een stuk hout over hout waarin hij iets ziet en verder mee aan de slag kan.
Daarna komt de afwerking door middel van het hakken met een hakmes en beitel. Verder gebruikt hij ook een slijptol om het mooi glad te schuren.
Om het nog fraaier te maken en voor de moeilijke plekken gaat hij met scherp glas aan de slag en dan polijsten. Lees verder...

Zelf Tuttels maken

 Wilt u de kleine (of uw kleinkind) eens verassen met een zelfgemaakte tuttel, dan kunt u hieronder vinden hoe u dat moet doen.

Hier is het patroon van het doekpopje:

Benodigdheden:

Een lapje stretch badstof (50 cm.bij 50 cm.).
Een stukje afbindgaren Wat vul wol (fibervil).
Garen naar kleur voor naaimachine.

Werkbeschrijving:

Teken het patroon over op een A3 papier of print het uit en vergroot het op een kopieermachine tot het de juiste afmetingen heeft.

Lees verder...

Afrikaanse poppen maken

 Wilt u eens een leuke (bijzondere) pop maken voor op de kast of in de vensterbank of aan iemand cadeau te doen dan hebben wij iets leuks voor u gevonden.

 

Beschrijving in stappen:

Neem een MDF plankje, afmeting 12 bij 15 cm, dikte van het MDF ongeveer 2 cm. Verder heb je nodig ronde stokken van 9 mm voor het lichaam/de benen. Boor in het plankje twee gaten in het midden, ongeveer 7 cm uit elkaar, de diameter van de gaten moeten dezelfde afmeting hebben als de stokken die je gaat gebruiken. Bepaal de lengte van de benen/lichaam, ongeveer 50 cm en zaag deze af.

Bepaal de breedte van de schouders, ongeveer 10 cm en de lengte van de hals, ongeveer 5 cm en zaag deze af. ( zie foto boven ).

Zet de stokken in het plankje en druk ze stevig aan. Zet de schouders en de hals vast met een beetje houtlijm en crêpe - tape en bepaal daarmee de houding. Verf daarna het plankje en het skelet zwart of geef het een andere huidskleur en wacht tot het geheel gedroogd is.

Lees verder...

Tekenen als hobby

 Tekenen kan een zeer goedkope hobby zijn die veel voldoening en waardering kan geven.
Veel mensen denken dat er speciale aanleg voor deze hobby nodig is maar iedereen kan leren tekenen.
Tekenen is meestal een kwestie van op de juiste manier leren kijken en natuurlijk veel oefening.
Maar net zoals bij vele andere vaardigheden geldt dat je bepaalde basisbeginselen en technieken moet leren... Lees verder...

Maskers maken van gips of van kunststof voor een gekostumeerd bal.

 Ik ben een 54 jarige moeder en oma en ben reeds 17 jaar gebonden aan een electrische rolstoel. Sinds geruime tijd ben ik, met hart en ziel, bezig met het maken van maskers.

Klik op de kleine foto's voor een vergroting!

Je hebt de keus uit een gezichtsmasker van gips of van kunststof. Een gipsen masker kun je ophangen om je interieur op te pimpen. Een kunstsof masker, wat natuurlijk veel lichter is, kun je op een sierstokje maken zodat je het voor je gezicht kunt houden op bv een gekostumeerd bal. Een ogenmasker heeft twee lintjes aan de zijkanten zodat je die om je hoofd kunt binden.

Het is ook leuk om een masker op een spiegel of een houten paneel te maken.

Lees verder...

Zelf beren maken leuk om thuis te doen

 Beren maken

Beren worden gemaakt van echte berenstoffen. Dit zijn de duurdere stoffen en alleen op beurzen of internet te koop. Het zijn niet rekbare stoffen want als er rek in de stof zit dan kun je de beer niet hard genoeg op vullen. Je hebt de keuze uit zeer veel stofsoorten, katoen, mohair, kort-langharig in alle mogelijke kleuren.

Aan de hand van een patroon, ook zelfgemaakte, ga ik aan de slag. Patroon uit de stof knippen en dat is een hele klus want je kunt de stof niet zomaar knippen zoals je gewone stof zou knippen. Je moet echt alleen in de onderlaag knippen anders ben je alle haren kwijt bij de naden.

Lees verder...

Een primeur in de Glaskunst, de universele mal.

 De constructor is voor ieder, die als hobby het maken van lampen heeft, de ideale oplossing. U kent dat wel u komt handen te kortom een zeshoek, een achthoek, een tienhoek of zelfs een zestienhoekige lamp aan elkaar te solderen.
Wat gebruikt u er voor touwtjes of plakband? Meestal valt het resultaat na al die moeite nog tegen, want de lamp in de juiste vorm krijgen dat valt niet mee. Met de constructor, een uitvinding van Dhr. R.J. Van Kuyk de eigenaar van rvkglaskunst en deze uitvinding die is beschermt met een octrooi, zijn uw problemen opgelost. De constructor word geleverd met verschillende maten van mallen. Lees verder...

Werken van Speksteen (gallery)

 Heeft u ook mooie of leuke objecten gemaakt van speksteen en wilt u deze ook tonen aan onze lezers, geef deze dan aan ons door dan zullen wij ook uw beeldjes op onze site zetten.

Heeft u nog tips over werken met speksteen, ook deze zijn van harte welkom!

U kunt dit doorgeven door gebruik te maken van de contactgegevens boven aan de site.

Lees verder...

Tiffany of koperfolie techniek, is een erg oude techniek om kleine stukjes glas aan elkaar te zetten.

 Tiffany, eigenlijk koperfolie techniek, is een erg oude techniek om kleine stukjes glas aan elkaar te zetten. Dit doe je door middel van koperfolie en tin. Hierdoor kun je patronen verfijnd uitwerken.

Dhr. Tiffany wist dit en hij ontwierp veel modellen die nu nog steeds worden gemaakt. Doordat Dhr. Tiffany bekendheid heeft gegeven aan deze techniek, wordt het in de volksmond dus tiffany genoemd.De reden dat we zelf zijn begonnen met het maken van dit soort lampen is heel eenvoudig. We vinden de lampen erg mooi, maar helaas is een echte tiffanylamp niet voor elke beurs weggelegd. Dat is de reden dat we ze zelf zijn gaan maken. Eerst voor eigen gebruik en nu ook op bestelling. We maken de kopieën van de lampen van Dhr. Tiffany op kunststofmallen. Lees verder...

Zelf thuis kerstkaarten maken, kerstbeer voor het raam.

 Nu is het de tijd om in alle rust kerstkaarten te gaan maken. U heeft nu alle tijd en bij regenachtige dagen is het een leuke bezigheid.

U bent mogelijk nog niet in de stemming, maar tegen de kerstdagen heeft u er echt geen tijd meer voor dus ga nu aan de slag.

 

Heeft u ook een leuke kaart gemaakt en wilt u deze ook op deze site geplaatst zien, geeft dit dan door en wij plaatsen hem graag op de site!
U kunt anderen op een idee brengen.

 

Lees verder...

Het bouwen van een model van een Achtkant korenmolen op schaal.

 Bent u een modelbouwer, of wilt u eens iets moois maken van hout dan hebben wij mogelijk iets voor u gevonden.

Het is een model van een achtkant korenmolen die geheel op schaal, op enkele details na, te maken is.

De tekeningen zijn in schaal 1 : 240 getekend, zodat men na het bouwen een mooi tuinmodel krijgt, met roeden van 1.50 m lengte.

Wil je een groter model maken dan moet je de maten vergroten. Je kan hem zo groot maken als je zelf wilt, maar deze maat lijkt ons een mooi exemplaar! Lees verder...

Afbeeldingen van papieren rozen.

Wilt u ook op onze Gallery staan met uw Papieren roos, dat kan. Stuur uw foto naar ons toe en wij plaatsen uw roos (rozen) in de Papieren rozen Gallery.
Wij verwijzen u ook naar het artikel Zelf rozen maken van Crêpepapier, stap voor stap met foto's!.

                
Boeket van papieren rozen aangevuld                        Roze roos in vaas met
met vrouwenmantel en eucalyptus uit de tuin.          eucalyptus uit de tuin .

Lees verder...

Glasgraveren een leuke hobby om thuis te beoefenen.

 Glas graveren is een oude techniek om het glas te versieren. Het graveren van het glas doe je met een stiftje van metaal met op de punt een dun laagje diamantgruis.
Je kunt deze stiften op diverse manieren gebruiken.

                                                               Panter 

Een goed hulpmiddel is de glasgraveerset van proxxon met een vast toerental. Deze kan je voor verschillende doeleinden gebruiken en heeft een variabel toerental.
We zetten dit apparaat in een vaste houder binnen bereik en gebruiken een flexibele slang waar we de stiftjes in vastzetten. De techniek die we gebruiken bij het graveren is er een welke de chinezen vroeger gebruikten om hun ramen te versieren. Deze werden toen nog niet gezandstraald zoals tegenwoordig wel het geval is.

Lees verder...

Werken van Paverpol

Wilt u ook op onze Gallery staan met uw Paverpol beeld, dat kan. Stuur uw foto naar ons toe en wij plaatsen uw beeld in de Paverpol Gallery.
Wij verwijzen u ook naar het artikel Werken met Paverpol.

                                                            
                                                            Ons geheim
                                                            Lia Vogel
                                                            Nederland

 

Lees verder...

Poppenhuis in een vitrine kast.

 Heeft u nog een oude vitrinekast staan en u wilt een mooi poppenhuis maken dan kunt u nu aan de slag.

Maten van de kast, 133 cm hoog, 89 cm breed en 43 cm diep.
Hoogte van elke verdieping 25 cm, schaal 1 op 12.
Van de bestaande vitrinekast de ombouw verwijderen en even weg zetten., die wordt later om het poppenhuis gezet.
Een werktekening maken van wat u er allemaal in wilt hebben. Waar wilt u het licht hebben, wat voor meubeltjes wilt u erin hebben etc.
Waar moeten de sleuven voor de elektriciteit komen.

Lees verder...

Schilderen met waterverf (aquarel)

 Waterverf of aquarelverf kent iedereen, maar niet iedereen kan er goed mee omgaan. De traditionele techniek is: eerst de vage kleuren met sterk verdunde verf, dan laten drogen, dan de sterkere kleuren. Er zijn verschillende technieken. Je kunt heel losjes kleurvlakken schilderen met open plekken ertussen, of je kunt alles opvullen. In de 19de eeuw werd waterverf vaak gebruikt om potloodtekeningen mee in te kleuren. Iemand maakte b.v. op reis allerlei schetsen en kleurde die dan thuis in zijn atelier in. 19de-eeuwse aquarellen lijken veel meer op olieverfschilderijen dan moderne aquarellen. Tegenwoordig is aquarelleren vooral een hobby voor dames. Dat blijkt ook uit de meest gebruikte onderwerpen, zoals bloemen. Omdat je nauwelijks fouten kunt herstellen, moet je bij het aquarelleren precies weten waar je heen wilt. Vrolijker erop los kwasten is er niet bij. Je moet ook goed oppassen dat de kleuren niet door elkaar lopen en dat de oude verf droog is voordat je daarnaast nieuwe verf aanbrengt. Bij het opdrogen ontstaan gemakkelijk lelijke donkere randen om de plasjes verf. Om dat te voorkomen kun je het papier eromheen nat maken, al kan de verf daardoor natuurlijk uitlopen. Lees verder...