Meer weten over de elektronische sigaret?

Bent u op zoek naar een alternatief voor de sigaret dan zal dit niet meevallen om een juiste keus te maken! 

Op het internet is veel te lezen over de E-sigaret, te veel als je het ons vraagt.
Wij willen proberen, met uw hulp, wat duidelijkheid te scheppen met dit blog.
Wij zullen op deze site regelmatig E-sigaretten gaan plaatsen met gegevens die wij van het internet gehaald hebben en de bezoekers op onze site kunnen dan hun bevindingen hier kenbaar maken.

 Lees verder...

Data Mega Platen en CD beurs 2013 in de jaarbeurs in Utrecht

 Exposities David Bowie, Jacques Brel en Livin' Blues-zanger Nicko Cristiansen op Mega Platen & CD Beurs Publicatiedatum: 13-02-2013

Persbericht Utrecht, februari 2013

In het weekeinde van zaterdag 13 en zondag 14 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen en CD beurs plaats. De internationaal hoog aangeschreven en drukbezochte platenbeurs trekt muziekfans en verzamelaars uit de hele wereld die op zoek zijn naar een aanvulling op hun collectie. De muziekliefhebbers komen bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Daarnaast is er een geweldig aanbod posters, foto's en t-shirts, vinyl, boeken, films, cd's, tijdschriften en gesigneerde platen. Dit voorjaar is er een bijzondere expositie te zien op de platenbeurs: vijftien originele posters van David Bowie uit de jaren zeventig. Daarnaast is er zeldzaam materiaal van de Belgische zanger Jacques Brel te zien en showt Livin' Blues-zanger Nicko Christiansen vijftien schilderijen van zijn hand.

Voor data 2014 kijk hier! 

Lees verder...

Hobby evenement Taart&Trends 2011

 Hét evenement voor hobbybakkers, cupcake bakkers, taartdecorateurs en suikerkunstenaars. Met o.a. demonstraties, wedstrijden, workshops, en verkoop van ingrediënten en benodigdheden. Met als toef op de taart op 7 oktober seminars van meester patissier en meester kok Rudolph van Veen, bekend van Life4you met Carlo Boszhard en Irene Moors van RTL4 en The Taste of Life. Op 7 & 8 oktober zijn er masterclasses van toppatissier Jeroen Goossens, bekend van de bruidstaart van Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima, trainer van het Australisch patisserie team en uiteraard bekend van de masterclasses tijdens Taart&Trends 2010. Lees verder...

Paaseiermarkt “ Kunst op eieren “ in Roden

 Voor de zevende maal "Twee dagen in de ban van het versierde ei"
Op 2 en 3 April 2011 in Hotel "Onder de Linden"in Roden.

U kunt op deze expositie zien en vooral uitleg krijgen hoe eieren in alle vormen en maten verheven worden tot ware kunstwerkjes.

 

 

 

 

 

Lees verder...

Keukenhof 2010 in het teken van Rusland

 LISSE -- ‘From Russia with love' is het uitdagende thema van Keukenhof 2010. Daarmee appelleert de internationale bloemententoonstelling in Lisse niet direct aan een grote groep bezoekers, maar meer aan een land dat, volgens algemeen directeur Piet de Vries "reusachtig, prachtig en mysterieus is" een bijzondere staat met een bijzonder verleden. Met name die aspecten willen wij in onze expositie tot uitdrukking brengen. Lees verder...

Openingstijden van De Tuinen in Demen

Het voorjaar komt er weer aan en voor de tuinliefhebbers begint het weer te kriebelen. Leuke ideeën opdoen in tuinen en parken? Breng eens een bezoek aan de Tuinen van Demen.
De Tuinen in Demen bestaan uit zestien verschillende tuinen die elk hun eigen kleur en sfeer hebben. Prachtige combinaties van bijzondere vaste planten, bollen en rozen, heel veel rozen. Er zijn verschillende kleuren van tuinen waardoor u zeker een idee kunt opdoen!
De liefhebber van een groentetuin kan ook hiervoor in Demen terecht. In de theeschenkerij kom je even bij onder het genot van een kopje thee.
Demen ligt in een mooie omgeving, waar je goed kunt fietsen en wandelen.
Groepen kunnen op afspraak ook buiten de openingstijden komen. Lees verder...

VerzamelaarsJaarbeurs 20 en 21 november

 Michael Jackson expositie en meet & greet Star Wars acteurs

De komende VerzamelaarsJaarbeurs vindt plaats in het weekend van 20 en 21 november in de Jaarbeurs Utrecht. Een bijzondere editie, want de beurs bestaat in november 30 jaar. De officiële Nederlandse Michael Jackson fanclub stelt zijn meest kostbare en bijzondere items beschikbaar. Daarnaast zijn er acteurs van de sciencefiction filmserie Star Wars aanwezig voor signeer- en fotosessies. Ook wordt het eerste exemplaar van het ultieme boek over het fenomeen verzamelen, Hebben is houden, in ontvangst genomen door een bekende Nederlandse verzamelaar. In dit boek analyseert socioloog Jaco Berveling de psyche van de verzamelaar en geeft hij antwoord op de vraag waarom mensen verzamelen. En zoals altijd op de VerzamelaarsJaarbeurs, de meest uiteenlopende voorwerpen verdeeld over tweeduizend kramen in vijf beurshallen.

Lees verder...

Aan de slag met powertex

 Hier kunt u zien hoe u een leuke clown kunt maken met powertex!

Dit is een bijdrage van Erna Vanbeselaere die al de nodige ervaring heeft met het werken met dit materiaal.

Veel plezier met het maken van deze clown!Lees verder...

Unieke solo-editie van hedendaags kunstevenement (woensdag 13 t/m zondag 17 mei 2009)

 Art Amsterdam viert 25-jarig JUBILEUM met 120 solotentoonstellingen.

Uniek: 120 solo's
Directeur Anneke Oele van Art Amsterdam: "In dit bijzondere jaar, de 25e editie, heb ik gekozen voor dit unieke solo-concept, waarbij alle 120 galerieën op minstens 25 vierkante meter van hun stand het werk van één kunstenaar brengen. Solopresentaties geven namelijk een goed, breed beeld van het werk van één kunstenaar, en brengen tegelijk spanning en rust op de beursvloer. Dit resulteert in een prachtige tentoonstelling met 120 solo's met werk van één kunstenaar, dat is uniek op een hedendaags kunstevenement."
Zo brengt Galerie Willy Schoots maar liefst 100 vierkante meter werk van Armando, komt Artitled uit Berghem met een solo van Daniel & Geo Fuchs, en Koraalberg uit Antwerpen met Warre Mulder. Galerie Onrust brengt een solo van Peer Veneman, Kunsthandel Rueb komt met een installatie van wijlen Ritsaert ten Cate en Galerie Ferdinand van Dieten-dÉendt brengt de Marokkaanse Mounir Fatmi. Galerie Tanya Rumpff exposeert een solo van Jurriaan Molenaar, Galerie Majke Hüsstege komt met Rozemarijn Westerink, Galerie Helga Hofman met Marliz Frencken en de Duitse galerie Conrads met werk van Leo de Goede.

 

Lees verder...

Koninklijke Landmacht schiet op de Huishoudbeurs

ImageDe Koninklijke Landmacht is ook weer aanwezig op de Huishoudbeurs. Dit keer presenteert zij zich op een wel zeer bijzondere manier. Alle bezoeksters van de Huishoudbeurs 2009 krijgen de kans om eens als militair te schieten. In twee schietcontainers krijgt iedereen de kans om te laten zien of men geschikt of ongeschikt is om als militair door het leven te gaan. Valt het tegen? Dan niet getreurd. Voor iedereen heeft de landmacht een aardig presentje, maar de beste schutters worden uitgenodigd voor een hapje en een drankje op het terras boven op de schietcontainers. Lees verder...

Vakantie in een pipowagen in Frankrijk

 Beleef uw zomervakantie in een woon/zigeunerwagen op het platteland, waar de romantiek, de zonnebloemen en de zon u uitnodigen voor een onvergetelijk verblijf in de Drome Provencale, vlak naast ons boerderijtje. U zult er de stilte, de zon, de natuur en het gezang van de nachtegaaltjes tegenkomen. 's Avonds kunt u tijdens de zonsondergang genieten van uw eigen gegrilde vlees op de barbecue.

 

Lees verder...

Zelf handjes maken van fimo klei Les 2

 Bijdrage van Marika Spijkers

Dit is het vervolg op zelf handjes maken van fimoklei stap voor stap.

Voor deel 1 klik hier

Voor slot klik hier

Voor Basis technieken boetseren met kunststofklei klik hier

 

 

Lees verder...

Kampeer & Caravan beurs 2008 in de Jaarbeurs te Utrecht

ImageVakantie achter de rug dan nu naar de jaarbeurs en al die leuke nieuwe dingen bekijken!
Deze beurs laat alles zien wat er zoal te koop is op het gebied van tenten en caravanland.
Nederland is en blijft een echt kampeer- en caravanland en met de zomervakantie in het vooruitzicht verheugen vele eigenaren van kampeervoertuigen zich weer op een reis naar een verlokkelijke bestemming in binnen- en buitenland. Gebruikers van caravan, kampeerauto of vouwwagen genieten van een vakantie met maximale mobiliteit en de behoefte om erop uit te trekken wordt van jaar tot jaar groter.

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt gehouden van 16 tot en met 22 oktober 2008.

Lees verder...

Zinnenprikkelende liedjes uit de Gouden Eeuw

 In het midden van de Gouden Eeuw hadden de dominees flink de wind er onder. De strenge kerkvaders konden echter niet verhinderen dat in de herbergen van Holland een ongekend populaire liedjescultuur ontstond die de geneugten van de zinnelijke lusten in detail bezong. Met een paar violen en pakkende deuntjes als ’En o Minnelust’ en ‘k Heb meenigh Pint en Kan’ stonden de uitspanningen van Jan Steen op hun kop. Op zondagmiddag 6 juli zal het trio Twee violen en een Bas de onbekende Nederlandse folkmuziek uit de 17e en 18e eeuw laten horen in theatertuin Sela.

 

Lees verder...

Boetseren van een elfenkopje van zelfhardende klei

 Indien u een indruk wilt krijgen van hoe het in zijn werk gaat om een elfenkopje te maken van zelfhardende klei, kunt u gaan kijken op de site van Hanni Sarris. Hanni Sarris geeft cursussen boetseren. Hij heeft ook diverse boeken geschreven over dit onderwerp.

Op de site kunt u zien hoe de opbouw is van een kop van zelfhardende klei.

Als u het een keer wilt uit proberen is het zeker de moeite waard om deze site te gaan bekijken.

Lees verder...

Pompoenenwedstrijd in Demen

 Op 7 september wordt een pompoenenwedstrijd gehouden in de Tuinen in Demen.

 

Het gaat hierbij om de mooiste pompoen.

Een kundige en ervaren jury zal de drie mooiste pompoenen kiezen uit de inzendingen. De winnaars krijgen een leuke prijs!

De uitslag zal rond half vier bekend worden gemaakt door de voorzitter van de jury.

Tot 5 september is aanmelden mogelijk.

Lees verder...

Ook dit jaar weer Hobby en verzamelmarkt op de Meppeldagen

ImageOok dit jaar wordt in samenwerking met de Nederlandse vereniging ”De Verzamelaar” afdeling Noord en de Winkeliersvereniging Kruisstraat/Putstoel weer haar gezellige hobby-en verzamelmarkt georganiseerd.
Alle zes Donderdag Meppeldagen presenteren hobbyisten en verzamelaars hun fraaie collectie. Speciaal onderdeel is de ”Kraam van de Dag”.
Ook zijn er dit jaar weer Oude Ambachten bij. Natuurlijk is er ook weer de vitrine met daarin het te raden ”Voorwerp van de Dag”.

Elke donderdag is er weer een kadobon van € 25,- te winnen en de originaliteit prijs van € 10,- (te besteden in de Kruisstraat) Lees verder...

Dahlia bloemencorso in het Achterhoekse Lichtenvoorde

ImageDahliabloemencorso in het Achterhoekse Lichtenvoorde Zondag 14 september 2008 is het Achterhoekse Lichtenvoorde het toneel voor het op een na grootste en een van de meest spraakmakendste Dahliabloemencorso's van Nederland. Vanaf 14.00 uur trekken 20 indrukwekkende, metershoge corsowagens door de straten. Vooraf kunt u genieten van straattheater; aanvang 12.30 uur. Tribunes, horeca, toiletgelegenheid langs de corsoroute. Lees verder...

Spectaculaire demonstraties rondom ‘countrydieren’

ImageCastlefair Vorden: 20 t/m 24 augustus 2008.

Castlefair Vorden is al dertien jaar hét hoogtepunt van de zomer. Ook dit jaar valt er weer heel veel te beleven, ontdekken én genieten op de kasteelweide van Kasteel Vorden. Want de Castle Fair staat voor een groen, actief en avontuurlijk buitenleven.
De spectaculaire demonstraties rondom de ‘countrydieren’ zijn echte publieksfavorieten. Zo zijn er wervelende shows met paarden in de hoofdrol en jachtproeven met getrainde honden. Maar ook de duikvluchten van roofvogels blijven intrigeren. Wederom dit jaar is er weer een spannend parcours ingericht waarbij u zelf kan ervaren wat echt terrein rijden inhoudt. Stap in bij een van de ervaren instructeurs en beleef wat een jeep allemaal kan.
Vijf dagen Castle Fair is Country Living op z’n best!Lees verder...

Kampeer & Caravan Jaarbeurs te Utrecht 2008

 Extra aandacht voor kamperende gezinnen

 

Nederland is en blijft een echt kampeer- en caravanland en met de zomervakantie in het vooruitzicht verheugen vele eigenaren van kampeervoertuigen zich weer op een reis naar een verlokkelijke bestemming in binnen- en buitenland. Gebruikers van caravan, kampeerauto of vouwwagen genieten van een vakantie met maximale mobiliteit en de behoefte om erop uit te trekken wordt van jaar tot jaar groter. Na terugkomst kan de voorpret voor de volgende vakantie en de oriëntatie op nieuwe aankopen alweer beginnen op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, die wordt gehouden van 16 tot en met 22 oktober 2008.

Lees verder...

Lifestyle Village 2008 op Renbaan Duindigt te Wassenaar

 Van vrijdag 27 juni tot en met zondag 29 juni wordt de exclusieve outdoorfair op Renbaan Duindigt te Wassenaar gehouden.

Een zestigtal standhouders zullen u een gevarieerd aanbod aanbieden op het gebied van Art&Culture, Antiques, Fashion& Trends, House & Garden, Reizen, juwelen, wijnen, Second Home en nog veel meer luxe lifestyle producten. Vele deskundigen zijn aanwezig om u bij te praten over trends en voorzien van tips en adviezen.

De Lifestyle Village, die i.s.m. Renbaan Duindigt wordt gerealiseerd, zal het karakter hebben van een Horse-Event gecombineerd met een outdoorfair.

Lees verder...

De Tuindagen van Beervelde (dichtbij Gent) in voorjaar 2008

 De Tuindagen van Beervelde zijn een begrip geworden.

200 goed geselecteerde exposanten en 20.000 bezoekers ontmoeten elkaar in een uitzonderlijk mooi privépark in een regio bekend omwille van zijn plantenkwekers.

Het thema van de lente-editie van 2008 is 'Bloembollen Nieuwe Stijl'

'Bloembollen Nieuwe Stijl' kan samengevat worden als de combinatie van elkaar in bloei opvolgende bloembollen die goed passen tussen de hen omringende vaste planten. Er zit wel iets in, in deze manier van werken: In het begin van de lente hebben vaste planten (en de rozelaars) ons niet veel te bieden. Tegen het einde van de lente wordt het bollenloof dikwijls lelijk. Waarom dan geen bloembollen tussen de vaste planten (en rozelaars) mengen? De vastenplantenborder wordt vanaf eind maart boeiend en op het moment dat de bollen uitgebloeid raken wordt het lelijk geworden bollenloof door de opgroeiende vaste planten gecamoufleerd. Dit zijn grote de grote lijnen. De mogelijke combinaties zijn ontelbaar. Gelukkig stelt Jacqueline van der Kloet ons in haar boek 'Toveren met bollen' tal van concrete voorbeelden voor. Deze Nederlandse groenontwerpster en beplantingsspecialiste, al jaren de stuwende kracht achter de vernieuwing van Keukenhof, is de grondlegger van deze nieuwe stroming op gebied van bloembollengebruik. .

Lees verder...

Duidelijk en leerzaam, leer online tuinieren middels video filmpjes

 Een leuke manier om meer van tuinieren op te steken.
Online Tuinieren introduceert leerzame tuinfilmpjes op internet

Altijd al willen weten hoe je een Hortensia snoeit, vaste planten moet scheuren of Buxus moet stekken? Op de website Online Tuinieren die begin dit jaar online gegaan is worden al dit soort tuinklussen middels duidelijke filmpjes voorgedaan. Het verschil tussen de filmpjes op Online Tuinieren en de verschillende tuinprogramma's op televisie is dat men gericht naar een onderwerp wat hem of haar aanspreekt kan kijken. Bovendien gaan de filmpjes op Online Tuinieren dieper in op de onderwerpen en zijn ze te bekijken wanneer de bezoeker dat uitkomt.

Lees verder...

Workshop papier-maché in Spanje

 Jaarlijks wordt in Alicante, aan de Costa Blanca het bekende feest "Las Hogueras'gevierd. Alle wijken van de stad zijn dan een jaar bezig geweest met het maken van enorme beelden. De soms wel twintig meter hoge sculpturen zijn gemonteerd op een houten frame, verfraaid met papier-maché, kunststof, was en verf.
In de week van 17-24 juni worden deze kunstzinnige bouwwerken in de straten van de stad opgebouwd en zijn zij voor het grote publiek te bewonderen. Op de laatste dag van de week worden al deze sculpturen met het nodige ceremonieel en onder begeleiding van vuurwerk in brand gestoken. Lees verder...

Zelf aan de slag met inlijsten van een aquarel.

 Inlijsten, altijd een probleem met aquarellen, grote kans op bobbels, papier zit eigenlijk nooit lekker strak in de lijst. Op deze pagina laat ik u zien hoe u dit enigszins kunt voorkomen...

Geschreven door Adri Hello

Het enige wat u eigenlijk echt nodig hebt is een goed passe-partout mes. Een tijdje geleden heb ik een mes van Logan gekocht, dit bestaat uit een stalen liniaal en een mes waaronder u in een hoek van 45 graden kunt snijden. Zo'n liniaal en mes is niet echt goedkoop, zo rond de 70 euro, maar je zal zien dat hij je geld dubbel en dwars opbrengt, vooral als u veel passe-partouts wil maken voor een expositie of zo.

Verder heeft u aquarel tape, een Stanley mes, zeem, potloodje en uiteraard passe-partoutkarton nodig.
Goed het is tijd om aan de slag te gaan.

Lees verder...

De Japanse tuin van Clingendael, mooi park in den Haag.

 Voor de nodige tuininspiratie en rustig te wandelen in een mooi park, dan moet u beslist eens naar den Haag trekken om daar het park van Clingendael te bezoeken.

Het park van Clingendael heeft nu twee bijzondere elementen, dat zijn het Sterrenbos en de Japanse tuin.

Het dichte Sterrenbos, dat naast de Japanse tuin ligt, heeft een onderbegroeiing van schitterende geurende rododendrons. U kunt er een heerlijke wandeling maken en genieten van de vele verschillende soorten ganzen die net als u van het voorjaar genieten. De karpers in de vijver beginnen weer naar boven te komen en zijn ook, als u er oog voor heeft, een lust om te zien....

Lees verder...

Waar bestaat een goede visuitrusting uit?

 Wilt u beginnen met vissen en u weet niet wat u hier eigenlijk allemaal voor nodig heeft, dan zullen wij u proberen te helpen.

Klik op de foto's voor een vergroting! 

Vaste hengel

In het begin kunt u het beste met een vaste hengel beginnen, hiermee heb je het meeste gevoel bij het vissen, je hebt direct contact bij het vissen en het azen gaat ook het eenvoudigst.
Schaf direct een goede hengel aan, als u de hengel goed verzorgt gaat hij uw leven mee.
Een goede hengel moet zo licht mogelijk wegen en mag zo min mogelijk doorhangen. Hij moet kaarsrecht zijn.
Als u een hengel gaat kopen zet hem dan helemaal in elkaar en houdt hem zelf vast, laat de verkoper vertellen wat de voordelen van de hengel zijn en u houdt de hengel met een hand vast. Blijf zo een tijdje staan, dan hebt u een idee hoe zwaar de hengel is. Houdt de hengel wel zodanig vast dat uw elleboog op de hengel rust. Ik adviseer u een hengel te nemen van minimaal 10 meter lengte en geen telescoophengel. Neem een insteek of oversteek.
Ga niet bij de eerste de beste uw hengel kopen, maar kijk gerust ergens anders.

Lees verder...

Hier voor de liefhebbers een uitleg over het haken met kralen.

 Benodigdheden:
Je hebt ongeveer 10 meter staaldraad nodig
Kralen in allerlei maten
Haaknaald
Afhankelijk van hoe strak je haakt een haaknaald nr 2.5-4
Knijpkraaltjes
Ringetjes (oogjes)
Een slotje.
In plaats van gecoat staaldraad kun je natuurlijk ook ander draad of bv. leer kiezen.

Lees verder...

Moederdag Kreafestatie 2008 in De Rijp in Noord-Holland

 De Moederdag Kreafestatie 2008 bestaat uit een groot aantal produkt-presentaties van de allernieuwste hobby-produkten en zal verzorgd worden door leden uit de diverse design-teams van Creatief Centrum Nederland aangevuld met landelijk bekende demonstratrices en auteurs van Hobby-boeken.
Creatief Centrum Nederland biedt de creatieve consument middels Kreafestaties de mogelijkheid om zich te oriënteren in en kennis te maken met de enorme hoeveelheid aan nieuwe hobby-materialen.

 

Lees verder...

Tips, trucs en wetenswaardigheden op hobby gebied.

 Hieronder een lijst met allerlei trucs, tips en wetenswaardigheden op hobby gebied. De lijst is nog kort, maar iedereen wordt uitgenodigd om goede tips te delen met de andere bezoekers. Dit kunt u doen via de contactpagina.

Tip 1

Uiterst veelzijdig schilderen met acrylverf kent nauwelijks technische beperkingen. De toepassingen zijn zeer gevarieerd.

Tip 2

Acrylverf kan onverdund gebruikt worden. Het gebruik van mediums kan de mogelijkheden vergroten.

Lees verder...